Skip to main content
studenti

SKANDAL U MEDICINSKOJ ŠKOLI: Direktor profesorima poslao mejl i imao jedan ZAHTEV - da li je bio u pravu?

Foto: Profimedia
Ilić je u mejlu koji je poslao profesorima, zahtevao je od kolega da u januarskom roku učine jednu stvar.

Dragoslav Ilić, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji, naredio je, piše Informer, svojim profesorima da što više obaraju studente, a evo i zašto.

Ilić je u mejlu koji je poslao profesorima, a koji je Informer objavio u današnjem izdanju, zahtevao je od kolega da u januarskom roku obore bar 20 do 30 odsto studenata više nego ranije, inače će, za kaznu, da im smanji plate ako to ne učine!

UČIONICA NIJE NOĆNI KLUB! : Sankcionisaćemo neprimereno oblačenje u školama!

Tražio je od profesora da znatno pooštre kriterijume, što bi možda bilo razumljivo, da odmah potom nije naglasio motive za to:

– Verujte mi da su nam izuzetno dobri upisi na svim nivoima potpuno uzaludni kada mi sav taj novac vraćamo zbog velike prolaznosti studenata. Ja vas upozoravam da, ako nastavimo sa ovakvim prolazom, jedini način da opstanemo je da smanjujemo plate, što ja ne želim. Hoću da prolaznost u januaru bude manja za 20 do 30 odsto. Ne insistiram da studenti koji znaju namerno ne polože ispit – piše u pomenutom mejlu.

INDEX NAPLJUVAO KOLINDU: Pola sata smo slušali kako bulazni o Srbima i na kraju VELIKO NIŠTA!

Ove navode su potvrdili profesori ćuprijske škole. Profesorka Tijana Simović potvrdila je da to nije prvi put da se vrši takav pritisak na profesore. Objasnila je kako direktor često priča na sednicama nastavnog veća da studenti moraju češće da se obaraju, kako bi plaćali školarinu.

Direktor Dragoslav Ilić se oglasio i rekao kako je mejl zloupotrebljen, jer njegov cilj nije bio da se uzima novac od studenata, već da se smanji izrazito velika prolaznost:

– Nakon izvršene analize, uočena je ogromna prolaznost na pojedinim predmetima svih studijskih programa. Na nekim predmetima je čak 95-100 odsto, što apsolutno ne odgovara činjeničnom stanju – kazao je Ilić.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd