fbpx
Skip to main content
Skupština Srbije

Skupština Srbije danas o dualnom obrazovanju

Foto: Profimedia
Danas se nastavlja sednica

Skupština Srbije nastaviće danas sednicu raspravom o Predlogu zakona o dualnom obrazovanju, kao i o izmenama zakona o predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju. 

Posle HAOSA U SKUPŠTINI nastavljen rad: Pred poslanicima zakoni iz obrazovanja

NATO Alijansa se odjednom UMILJAVA Srbiji i srpskom narodu: Šta se krije iza toga?

Te zakone je poslanicima sinoć obrazložio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. 

Skupština je juče posle višečasovne žustre polemike, javljanja po povredama Poslovnika, kraćih pauza, konsultacija, ali u jednom trenutku i na ivici fizičkog obračuna pojedinih poslanika, utvrdila dnevni red nove sednice sa 12 tačaka.

Skupština Srbije
Foto: Srbija Danas

Odlučeno je da se objedini načelna rasprava o svim zakonima. 

Poslanici će na novoj sednici razmotriti i potvrđivanje Sporazuma o zajmu (Projekat inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Konvencije o nuklearnoj sigurnosti, kao i potvrđivanje Zajedničke konvencije o sigurnosti upravljanja istrošenim gorivom i o sigurnosti upravljanja radioaktivnim otpadom.

Pred poslanicima su i izmene Odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i izmene više odluka o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, na predlog poslaničkih grupa SNS, SPS i D JB. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd