fbpx
Skip to main content
Skupština Srbije

Skupština Srbije: Završen rad, i sutra o dualnom obrazovanju

Foto: Profimedia
Sutra će se nastaviti objedinjena načelna rasprava o nekoliko zakona iz oblasti obrazovanja

Skupština Srbije završila je danas rad, a sutra će nastaviti objedinjenu načelnu raspravu o nekoliko zakona iz oblasti obrazovanja, među kojima je i Predlog zakona o dualnom obrazovanju.

Kako je najavljeno, sutra od 16 do 19 sati premijerka Ana Brnabić i članovi vlade odgovaraće na pitanja poslanika, što je predviđeno Poslovnikom o radu svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

Napao Srbiju, pa otišao da podrži Tačija: Hojt Ji potvrdio na čijoj je strani

Ovo su ZAHTEVI koje je Hojt ispostavio Srbiji: Kad je video, Vučić odbrusio - NIKO NE MOŽE DA NAS USLOVLJAVA

Dok su poslanici vladajuće koalicije u današnjoj raspravi isticali da će dualno obrazovanje omogućiti mladima da brzo nađu posao, opozicija je oštro kritikovala predložena rešenja.

Odgovarajući na primedbe opozicije tokom rasprave koju su obeležila česta javljanja poslanika po povredama Poslovnika, predsednica parlamenta Maja Gojković je, obraćajući se iz poslaničke klupe, upitala šta je loše u nameri da se reformiše obrazovni sistem, te navela da vidi "maliciozni ton i licemerje" onih koji su pokušali da kritikuju zakon.

Maja Gojković
Foto: Profimedia

Gojković je rekla da se predstavnici stranke bivše vlasti koji kritikuju zakon, a koji navode da je dualno obrzovanje "laž", "ne gade da u diktatorskom režimu budu savetnici direktora" i da primaju platu od države.

Povodom, kako kaže, njihove licemeren brige za decu i problem odlaska iz Srbije, Gojković kaže da bi mogla da čita imena onih koji su razočarani otišli iz zemlje posle 2003. godine zbog neispunjenih obećanja tadašnje vlasti, a koji su se 2000. vratili u Srbiju iz koje su otišli zbog ratova i sankcija.

Navodi i da je prethodna vlast "pljačkala" Srbiju, i da na primer 2009. nije imala vremena da ratifikuje Konvenciju o nuklearnoj sigurnosti, koja je danas na dnevnom redu parlamenta.

- Ne želim da crvenimo zbog nerada DS i da nas neko na međunarodnim skupovima pita zasto nesto nismo uradili - rekla je Gojković koja je od nedavno u Upravnom odboru Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nukelarnu sigurnost Srbije.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
24 Beograd