fbpx
Skip to main content
Slobodan Milošević

SLOBIN MARKO VODIO TAJNU BANDU BATINAŠA: Stanišić otkrio detalje koje Milošević nije znao, ali jeste Mira

Foto: Profimedia
Po DB je, prema svedočenju Mijatovića, sredinom devedesetih otkrio da je Miloševićev sin Marko imao tajne baze batinaša demonstranata

Nekadašnji načelnik (1993-1998.) beogradskog centra Državne bezbednosti (DB) Zoran Mijatović u svojoj knjizi otkriva da je oktobra 1998. godine DB tajno snimio razgovore koje je vodio - uoči jednog od susreta sa Slobodanom Miloševićem u Beogradu - američki izaslanik Ričard Holbruk sa svojom ekipom, i to američkim ambasadorom Majlsom i grupom oficira iz NATO i Pentagona.

DB je, prema svedočenju Mijatovića, sredinom devedesetih otkrio da je Miloševićev sin Marko imao tajne baze batinaša demonstranata. U pitanju su bile "kombinovane ekipe ljudi bliskih Marku Miloševiću, pojedinim julovskim jurišnicima i ljudima zaposlenim u policiji", a u bazama su planirane batinaške akcije po Beogradu i nekim mestima u Srbiji.

Kada je šef DB Jovica Stanišić to rekao Miloševiću, on se kleo da o tome ništa ne zna. Mijatović u knjizi citira Stanišićeve reči: "Možda on nije znao, ali bez drugarice Mire to nije moglo da prođe. Ponašanje njegove porodice doći će mu glave kad-tad.

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Srećna nova društveno odgovorna godina!

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-4 Beograd