fbpx
Skip to main content
Vojislav Šešelj

SLOBIN POKLON ZA SPAS ŠEŠELJEVOG ŽIVOTA: Dosovci mu ga oteli, ali sledi PREOKRET

Foto: Srbija Danas
Lider SRS ne odustaje

Lider SRS na sudu zahteva da mu se vrati vozilo koje mu je dao Milošević, a oduzeo DOS. Vozilo pripadalo Vokeru, sad je verovatno uništeno, pa hoće novčano obeštećenje.

PAVKOVIĆ IZNEO SAV PRLJAV VEŠ DEVEDESETIH: Kako je Mladić odbrusio Miloševiću, koji srpski general radi za STRANE SLUŽBE!

Lider SRS Vojislav Šešelj godinama od države traži da mu vrati blindirani džip, koji mu je svojevremeno oduzeo DOS! Reč je o vozilu koje je Šešelju 1999. dao tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević, a koje je na Kosovu zaplenjeno misiji OEBS, odnosno Vilijamu Vokeru.

Šef radikala kaže da je gotovo siguran da je to vozilo u međuvremenu uništeno, pa zato očekuje da bude novčano obeštećen.

vojislav-seselj
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Taj džip je SRS legalno dobio 1999. Naime, tada su me zvali Milošević i načelnik DB Rade Marković i rekli mi da moraju da pojačaju mere moje zaštite, te da zbog toga moram da se vozim u blindiranom vozilu. Udba je procenila da mi preti opasnost. I onda su mi ponudili vladinog vozača i neko službeno vozilo. Odbio sam i tražio sam neko vozilo koje bi dali SRS, a da me vozi moj vozač iz stranke. Oni su mi rekli da imaju 40 oklopnih džipova koje su zaplenili, a koje je Vilijam Voker ostavio albanskim teroristima, ali je naša policija uspela da ih zapleni. Tako je jedan od tih džipova službeno dodeljen SRS. To je sve legalno, vozilo je potom registrovano na stranku - priča Šešelj.

Dodaje, međutim, da je nova vlast, predvođena DOS, odlučila da mu oduzme to vozilo.

ŠEŠELJ UPOZORAVA NA OPASNOST: Džihadisti sa Kosova planiraju terorističke napade!

- Godine 2001. je neko, valjda iz inostranstva, tražio od dosmanlijskog režima da mi se to vozilo oduzme pošto je kao prepoznato da je bilo u vlasništvu OEBS. Bez ikakvog rešenja, policija je došla da mi pleni džip, ja sam tada organizovao naše poslanike, opkolili smo džip i nismo dali da ga nose. Onda je policija nas pojedinačno nosila, dovezli su dizalicu i, pošto je auto bio zaključan, podigli ga na kamion i odvezli. To je lično organizovao general Sreten Lukić, on mi je to u Hagu posle i priznao - kaže lider radikala.

Uveren da mu je vozilo neopravdano oduzeto, Šešelj je ceo slučaj predao sudu.

"A na samo 250 km od Beograda..." Lazanski otkrio o čemu se ĆUTI na bezbednosnim forumima u SRBIJI

- U nekoliko navrata mi smo na sudu dobijali, sud je naložio da se preispita to oduzimanje, ali nas MUP ladno odbija. Onda opet idemo na sud, i tako u nekoliko navrata. To je još uvek na sudu. Mi ne odustajemo od toga da nam se džip vrati, to je legalno stečeno vlasništvo SRS. On je, verujem, uništen odavno, ali tražimo da nas materijalno obeštete, da nam novčano nadoknade.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd