fbpx
Skip to main content
Slobodan Milošević

SLOBIN ZABRANJENI INTERVJU ZA "FOKS NJUZ" Iz Haga se uključio uživo u program - stražari mu prekinuli vezu

Foto: Profimedia
Bivši predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević šokirao je Haški tribunal kad se u avgustu 2001. godine iznenada uživo uključio u program američke televizije "Foks njuz" iz svoje ćelije u Ševeningenu.

Bivši jugoslovenski predsednik Slobodan Milošević, u prvom intervjuu iz Haga, 24. avgusta 2001. godine - iste godine kada je i uhapšen, izjavio da ima "veoma, veoma široku podršku u svojoj zemlji", nazivajući tadašnje vlasti u Beogradu "marionetskim režimom", koji je na vlast došao "pokradenim izborima".

"MASA SA VIDOVDANA JE ISTA MASA OD 5. OKTOBRA" Jovanović šokirao izjavom, a onda OTKRIO šta je pisalo u pismu za Miloševića

"MASA SA VIDOVDANA JE ISTA MASA OD 5. OKTOBRA" Jovanović šokirao izjavom, a onda OTKRIO šta je pisalo u pismu za Miloševića

SRAMNA IZJAVA AUTONOMAŠA: Nenad Čanak negira da je Kosovo u sastavu Srbije!

SRAMNA IZJAVA AUTONOMAŠA: Nenad Čanak negira da je Kosovo u sastavu Srbije!

PRODATA SLOBINA VILA! Kuću bivšeg predsednika SRJ kupio poznati SRPSKI BIZNISMEN

PRODATA SLOBINA VILA! Kuću bivšeg predsednika SRJ kupio poznati SRPSKI BIZNISMEN

U intervjuu američkoj TV mreži "Foks njuz", koji je obavljen na njegovu inicijativu, Milošević je dolazak DOS na vlast u Beogradu opisao kao "način da se okupira Jugoslavija", ocenjujući da je u zemlji "sada sve gore nego pre, iako više nema sankcija".

Televizija je izvestila da je Milošević šokirao osoblje "Foksa" time što im je telefonirao iz Haga i ponudio im intervju "uživo". Intervju je prekinut na intervenciju stražara u zatvoru Ševeningen, koji su od Miloševića zatražili da spusti slušalicu. Pre nego što je to učinio, stigao je da se "Foksu" požali na zapadnu štampu koja ga je, kako je rekao, nepravedno optuživala i nazivala "kasapinom". Izjednačavajući sebe i svoju zemlju, Milošević je rekao da su zapadni mediji, koji su veoma moćni, bili protiv njegove zemlje i da su imali "savršeno jasnu ideju kako da satanizuju zemlju i njenog lidera".

Slobodan Milošević
Foto: Profimedia

- Svi u mojoj zemlji znaju da šta god smo radili, radili smo za mir - tvrdio je Milošević, koji je izrazio žaljenje zbog pogibije velikog broja ljudi na tzv. Kosovu. On je rekao da je "svima žao zbog smrti bilo koga na svetu", ali i dodao da je "ponosan na sve što je uradio za odbranu svoje zemlje i svog naroda". On je rekao da su sve njegove odluke bile legalne i legitimne, zasnovane na ustavu i pravu na samoodbranu, a da su odluke vođa NATO sve bile kriminalne.

Milošević je porekao da je ikada naredio ubijanje civila, dodavši da su oružane snage imale stroga naređenja da "eliminišu terorističke grupe".

- Bilo je pojedinačnih zločina, ali je postojalo jasno naređenje da svaki zločin mora odmah da bude kažnjen i počinilac uhapšen. Dokaz da je to naređenje sprovođeno jeste činjenica da su vojska i policija uhapsile preko 500 pojedinaca - rekao je on, pravdajući zločine kao posledice haotične situacije koja je stvorena masivnim NATO bombardovanjem.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd