fbpx
Skip to main content
Južne vesti

Slobodan Georgiev ni mrtvima ne da mira: IZMISLIO BIOGRAFIJU VUČIĆEVOG DEDE ANĐELKA KOGA SU UBILE USTAŠE!

Foto: Printscreen/youtube/Južne vesti
Georgiev je danas na Tviteru bez ikakvog povoda objavio neistinite detalje iz života Anđelka Vučića, dede predsednika Srbije koga su 1941. mučki ubile ustaše

Novinar Slobodana Georgieva je na svom Tviter nalogu bez ikakvog povoda izneo neistine iz života Anđelka Vučića, dede predsednika Srbije koga su 1941. mučki ubile ustaše.

- Saznajemo jutros detalje iz CV-ja familije Vučić: njegov deda Anđelko je za vreme II sv. rata bio uhapšen i prebačen u logor u Bugojnu, BIH, potom u Slavonsku Požegu NDH, a onda nekim čudom vozom u Srbiju gde su ih Nedićevci spasili. Malo mi u ovoj hronologiji nedostaje nešto - napisao je Georgiev, u čijoj "hronologiji" nedostaje samo istina.

Velikog istraživačkog novinara, kako sebe voli da predstavlja, ili mrzi da čita, ili je toliko opsednut mržnjom prema Vučiću, kad može bez griže savesti da objavljuje tako gnusne laži.

Da mu je zaista namera bila da istražuje, Georgiev bi sigurno došao da zvaničnih podataka o tragičnoj sudbini predaka predsednika Vučića, koji su mahom bili tragične žrtve ustaškog terora za vreme fašističke NDH.

"Krenule su mi suze kad sam čuo za odlikovanje": Otac predsednika Srbije otkriva simboliku Putinovog ordena

Da je zaista hteo da istražuje, a ne da lupeta, Georgiev je mogao da pronađe i zvanični spisak žrtava rata od 1941. do 1945. godine iz mesta Čipuljić kod Bugojna koji je sačinio Savezni zavod za statistiku Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, strana 1.096, na kojoj jasno piše da je  "Vučić (Antonija) Anđelko, rođen 1893. Srbin, ubijen od ustaša 1941. godine u logoru Jadovno".

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas

Vučićevog dedu Anđelka, ustaše su uhapsile zajedno sa još 24 Srbina u periodu od 25. i 27. maja 1941. u Bugojnu i zatvorili ga u zgradu zvanu "Konak“. U noći između 27. i 28. maja uhapšeni Srbi, među kojima je bio i Anđelko Vučić, transportovani su iz Bugojna u Banjaluku. Posle dva dana, 30. ili 31. maja, odvedeni su iz zatvora u Banjaluci i svi ubijeni.

Ono što Georgiev takođe ne zna, ili odbija da zna, je da su ustaše te iste 1941. godine posle pokolja kod Zanesovića pohapsile oko 400 Srba iz Bugojna i Čipuljića, uglavnom žena i dece i vozom ih transportovale u logor u Slavonskoj Požegi. Voz je iz Bugojna krenuo 11. avgusta, a narod je bio smešten u stočne vagone.

U dokumentima NDH koji su zaplenjeni nakon oslobođenja Jugoslavije, pronađen je spisak porodica iz Bugojna koje su bile zatočene u Požegi, a zatim transportovane u okupiranu Srbiju. Na spisku se nalazi i 16 Vučića. Među njima je bila i Vučić Dragica, žena Anđelkova.

Na putu, negde u blizini Beograda, Dragica Vučić je rodila sina, oca današnjeg predsednika Srbije. Po mužu kojeg su ubile ustaše dala mu je ime Anđelko. Dragica i ostali Vučići rat su proveli u Crkvencu kod Svilajnca.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd