fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

"SLUŠAJTE ME SADA DOBRO!" Vučić najavio žestok obračun sa kriminalom - UVODIMO DOŽIVOTNU ROBIJU!

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sistemske mere koje će država preduzeti kako bi suzbila kriminal i korupciju.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je uvođenje oštrije kaznene politike za sva krivična dela koja obuhvataju nasilničko ponašanje, do nasilja u porodici do ubistava i najavio uvođenje doživotnog zatvora za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela.

- Imamo veoma blagu kaznenu politiku. Naše kazne nisu blage, ali one gotovo nikada nisu dodeljivane u sudskim procesima - rekao je predsednik Vučić.

OVO SU UHAPŠENI U POLICIJSKOJ AKCIJI, a pogledajte i njihove ZASTRAŠUJUĆE BIOGRAFIJE! (FOTO)

Za silovanje, gde je kazna od 3 do 12 godina, ali bez mogućnosti ublažavanja kazne. Sudovi najćešće dodeljuju najblažu mkaznu. 70% kazni su do 5. godina. A zašto smo onda određivali kazne do 12 godina - upitao se Vučić.

DRŽAVA IM PORUČUJE DA ĆE IH POBEDITI! - Vučić najavio: Povećavamo minimalne kazne za krivična dela!

„Uvodimo institut doživotne kazne zatvara, doživotne robije za one koji su počinili najteža krivična dela — za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela“, rekao je Vučić i dodao da je time prihvaćen predlog dela javnosti i Igora Jurića.

„Niko neće moći da dobije manje od 5 godina“, podvukao je Vučić.

On je istakao i da će biti drastično uvećane kazne za nasilje u porodici.

Mininalna kazna sa 6 meseci biće uvećana na na godinu dana zatvora za nasilje u porodici.

„A, za sve ćemo ići za makar od 35 do 50 odsto uvećanja maksimalnih kazni“, rekao je Vučić. 

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Podsetimo, jučerašnja akcija MUP i Tužilaštva pokazala je nameru države ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima kriminala u Srbiji, već i da taj kriminal i najteže oblike korupcije pobedi, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

UDAR DRŽAVE SRBIJE NA NARKO MAFIJU! U toku je velika AKCIJA POLICIJE, UHAPŠENO NA DESETINE OSUMNJIČENIH! PALI I NEKI VELIKI IGRAČI!

"Koliko god bila uspešna i dobra jučerašnja akcija to je jedna akcija i možemo da je ponavljamo svake nedelje. Ukoliko drugačije, sveobuhvatnije ne priđemo rešavanju tih užasnih problema mi to nećemo biti u stanju da rešimo", rekao je Vučić i najavio sistemske mere protiv kriminala i korupcije, pre svega drugačiju kaznenu politiku.

Ovo su ČETIRI Vučićeve poruke naprednjacima!

Tema sednice su bila dva pitanja, rekao je predsednik Vučić posle završenog sastanka - nove mere države u sistemskom i sistematskom obračunu s kriminalom i korupcijom i kosovsko metohijski problem, o čemu je predsednik rekao, da će govoriti drugom prilikom.

- Jučerašnja akcija koju su sprovodili policija i Tužilaštvo, pokazala je nameru države, ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima u Srbiji, već i da taj kriminal pobedi. Čestitam našim državnim organima, naročito na činjenici da posle mnogo vremena neki od šefova narko biznisa su se našli na Interpolovim poternicama, a neki i iza rešetaka - rekao je predsednik Srbije posle sastanka.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd