Skip to main content
mars

Smejurija u Prištini: Propao marš za ujedinjenje Albanaca s juga Srbije sa lažnom državom Kosovom (VIDEO)

Foto:youtube/printscreen/Kosova Press
U organizaciji Udruženja "Ćamerija" u Prištini održan je marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa lažnom državom Kosovom. 

Iako označen kao istorijsko okupljanje marš nije naišao na odziv kosovskih Albanaca. "Dolino Albanija je sa tobom" i "Dolino Sandžak je sa tobom" samo su neki od transparenata koje su razvili nekoliko stotina okupljenih Albanaca iz opština sa juga Srbije na maršu kojim demonstriraju želju za ujedinjenjem.

Hodžaj PROVOCIRA i uslovljava Srbiju: Ako Vučić ne priznaje Kosovo, nemamo o čemu da razgovaramo

- Vi ste ćelija sa svih nacionalnih teritorija Albanaca. Ovo je istorijski momenat gde se dolina Preševa snažno podržava od svih Albanaca. Podrška za ponovno ujedinjene sa Kosovom sa zemljom na kojoj nam je mesto odavnina - rekao je predsednik Demokratske Albanaca iz Preševa Ragmi Mustafa.

I ostali govornici na skupu su imali slične poruke i pominjali su teritorije balkanskih država. Tako je pomenuta Ilirida - prostor na kojem žive Albanci na zapadu Makedonije, zatim Malesia - deo Crne Gore i Ćamerija - deo severozapadnog dela Grčke.

Kopka ih kakvo nam to TAJNO ORUŽJE stiže: Mediji u regionu BRUJE o vojnoj vežbi "Vek pobednika"

Izuzev logističke podrške policije i prisustva nekoliko domaćih televizijskih ekipa niko od političkih predstavnika Albanaca sa Kosova nije pokazao veće interesovanje za današnje okupljanje Albanaca sa juga Srbije.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd