Skip to main content
SNS

SNS Čajetina poručuje: Stamatović zakasnio 10 godina sa izlivima visoke politike

Foto: Srbija Danas
Lažni patriota

Povereništvo Srpske napredne stranke u Čajetini poručilo je danas predsedniku te opštine Milanu Stamatoviću da je zakasnio 10 godina sa, kako se navodi, "izlivima visoke politike" i saopštenjima kojima "kroji svetsku politiku i pametuje oko južne srpske pokrajine".

- Te 2008. godine, dok su njegovi predsednici vladali Srbijom, a on kao visoki funkcioner davao legitimitet svemu tome, jednostrano je proglašena nezavisnost na teritoriji južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Ta ekipa je ispratila i Crnu Goru, Srbi doživljavali pogrome na Kosovu i Metohiji, srpske svetinje paljene, Srbiju je ponižavao kako je ko hteo. Srbiju su zaduživali i pljačkali, a svoja bogatstva za vreme mandata uvećali za 1.000 puta - navelo je povereništvo SNS u saopštenju.

Predsednik Zdrave Srbije i opštine Čajetina Milan Stamatović zatražio je ranije danas od Vlade Srbije da odmah dodeli diplomatski status Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu i pozove rusku vojnu misiju u zemlju pre nego što, kako je rekao, "Briselski dijalog bude završen bezuslovnom kapitulacijom Srbije".

SNS je, medjutim, ocenio da su se upravo Stamatovićeve partijske kolege izvinjavale svima koji su nanosili zlo srpskom narodu i da su na slobodu pustili "stotine albanskih terorista" optuženih za najsvirepije zločine nad Srbima.

Opozicionarsko pravosuđe i dalje radi po želji propalih političara?

- Zna Milan Stamatović šta treba da urade Rusija i Kina, kako sa Nato paktom, ali još ne zna da odgovori čija je zgrada u Čajetini na kojoj su pre par dana inspekcija i policija zaustavili radove na kraju poslednjeg sprata nelegalne gradnje. Došli su do trećeg sprata bez ijednog papira i dozvole. Da li je i ta gradnja u funkciji Stamatovićevog patriotizma - navela je SNS.

Ta stranka je od Stamatovića zatražila da odgovori zašto njegovi odbornici u Čajetini odbijaju da podrže njegovu nameru o izuzimanju parcele iz prve u drugu zonu kako bi neko samo njemu poznat gradio jeftinije i zbog čega je ta opština, i pored najvećeg budžeta po glavi stanovnika, najzaduženija opština u Srbiji.

- Koliko je puta kao predsednik opštine potpisao oportunitet za razna krivična dela za koja je gonjen. Ko će odgovarati za štetu koju je napravio opštini Čajetina potpisivanjem štetnog ugovora za zlatiborsku pijacu koju je izgubio na sudu. Zašto njegova saradnica prima platu od preko 200.000 dinara kao direktorka javnog preduzeća koje je izmislio samo za njene potrebe, i koje postoji samo na papiru? - navela je ta stranka.

SNS je dodala da je Stamatović lažni patriota, odnosno da je patriota do poslednje rasprodate zlatiborske parcele i poslednjeg sprata nelegalne gradnje na Zlatiboru i da će njegovi odgovori na ta pitanja sigurno opet biti neka geopolitička tema sa "obaveznim elementima mržnje prema Aleksandru Vučiću".

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
13 Beograd