Skip to main content
SPS

SPS Paraćin napustio Sašu Paunovića

Foto: SPS
Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Paraćin izdao je saopštenje za javnost u kome su naveli da više nisu deo lokalne vlasti koju predvodi predsednik opštine Paraćin i potpresednik DS Saša Paunović.

Saopštenje SPS Paraćin prenosimo u celosti:

"Dana 4. maja OO SPS Paraćin je izdao saopštenje za javnost gde smo nakon ružnih scena u zgradi Opštine pozvali na smirivanje i prestanak međusobnih optuživanja, koje po našem mišljenju nije u interesu građana i građanki, već pojedinaca. Nakon više od mesec dana svedoci smo da tenzija sve više raste, a poslednja stvar u nizu je ovaj „politički rat“ izmestila ne samo van granica našeg grada, već i države Srbije podnošenjem žalbe Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope. Tvrdnje iznete protiv države Srbije za SPS kao državotvornu partiju nisu prihvatljive, a ovakav vid političke borbe ne možemo da podržimo, ne zbog toga što smo protiv transparentnog funkcionisanja vlasti, nego zato što ovaj stav nije u skladu sa okolnostima na koje je država Srbija ukazala.

Imajući u vidu sve ove okolnosti, više ne možemo da budemo deo lokalne vlasti i ovim putem obaveštavamo javnost da će OO SPS Paraćin svoje delovanje u lokalnom parlamentu nastaviti kao opoziciona partija, van skupštinske većine koja kao što je poznato ne zavisi od naših odbornika.

U prethodnom periodu smo radili u najboljem interesu grada i građana. Zadovoljni smo svojim dosadašnjim učinkom i urađenim, a rezultate našeg rada ćemo građanima predočiti nekom narednom prilikom. Saradnja sa lokalnom vlašću je bila korektna, ali poslednji u nizu događaja je stvar preko koje ne možemo da pređemo, te smatramo da je izlazak iz vlasti u najmanju ruku naša moralna obaveza.

S' poštovanjem,

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije Paraćin".

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd