fbpx
Skip to main content
SPS Ivković

SPS REAGOVAO ZBOG "PORODICE"! Odgovorili na OPTUŽBE nekadašnjeg funkcionera Ivkovića: Mantrom prikrivaju istinu!

Foto: SD/ilustracija
Oglasili se iz SPS-a.

Socijalistička partija Srbije reagovala je večeras povodom optužbi koje je na račun lidera te stranke izneo bivši visoki funcioner SPS Branislav Ivković, ističući da pojedinci nanovo daju sebi za pravo da iskrivljeno tumače istorijske činjenice i lažnom mantrom prikrivaju pravu istinu.

- SPS oseća odgovornost i potrebu prema građanima Srbije da se obrati povodom reakcija u medijima poslednjih dana o seriji ''Porodica''.

Mi socijalisti, sa ove vremenske distance možemo da kažemo da je 5. oktobar našoj partiji doneo i dobro, reformisali smo se, postali smo jači, iskusniji, sa nama su ostali pošteni ljudi, čvrstih ubeđenja, pravi socijalisti - navodi se u saopštenju SPS.

Iz te stranke navode da bi pojedinci trebalo da se zapitaju zašto su pristali na pakt sa tadašnjim DOS-om, šta ih je navelo na izdaju predsednika Srbije, predsednika socijalista ali i Socijalističke partije Srbije.

- Sebi nanovo daju za pravo da iskrivljeno tumače istorijske činjenice i lažnom mantrom prikrivaju pravu istinu. Pritom na najjadniji način, nošeni frustracijom svoje decenijske političke impotentnosti, napadaju lidera današnje, moderne, reformisane Socijalističke partije Srbije, ali lidera koji nikada nije izdao članstvo, partiju, niti predsednika, ni istorijske vrednosti koje je ta politika donela.

Moramo se danas setiti i reči koje je predsednik Slobodan Milošević iz Haga izgovorio na sednici Glavnog odbora stranke, ''da se mora eleminisati Peta kolona predvođena Banetom Ivkovićem i njegovim saborcima - navodi se u saopštenju.

Iz SPS dodaju da će ostaviti vremenu i istoriji da daju završnu reč i svoj sud, kako o porodici Milošević, tako i o onima koji su ga izdali, uhapsili i isporučili Haškom tribunalu.

Dodaje se da je Socijalistička partija Srbije je danas jaka i stabilna partija na političkoj sceni, druga po rejtingu, zahvaljujući hrabrosti, odlučnosti i vizionarskoj politici njenog predsednika Ivice Dačića.

- Zaštita nacionalnih interesa Republike Srbije, borba za prava radnika, penzionera, mladih, besplatno školstvo i zdravstvo su naša ideologija. Zahvaljujući Ivici Dačiću Srbija je u međunarodno pravo uvela izraz otpriznavanje. Činjenica je da je za vreme njegovog mandata na čelu srpske diplomatije, 18 zemalja povuklo priznanje Kosova - podsećaju iz SPS.

Ivković je jutros na TV Pink, govoreći o seriji ''Porodica'', pored ostalog rekao da je Dačić ''bio deo ekipe koju je Mira Marković namestila da ga izbaci iz SPS, jer je ona želela da vlada sa SPS''.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd