fbpx
Skip to main content
SPS

SPS: Zaključci NSRS su i dalje obavezni, nećemo učestvovati u predstavama

Foto: Promo
Stav Socijalističke partije Srpske jeste da nema nikakve rasprave i dijaloga o statusu Republike Srpske, ni sa predstavnicima FBiH, ni sa bilo kojim drugim predstavnicima.

Jedina adresa i jedina koja ima kredibilitet za takvu vrstu rasprave je Narodna Skupština, koja je u više navrata jasno iskazala složan stav i donijela zaključke koji služe kao mehanizam zaštite interesa Republike Srpske, navodi se u saopštenju SPS.

"Legitimno je da ima ambicije, nisu legitimni načini na koje ih ostvaruje" Oglasio se Đorđević o slučaju Đilas

"Legitimno je da ima ambicije, nisu legitimni načini na koje ih ostvaruje" Oglasio se Đorđević o slučaju Đilas

SVEČANI DOČEK U SKUPŠTINI GRADA: Vučić sutra na prijemu povodom Dana Evrope

SVEČANI DOČEK U SKUPŠTINI GRADA: Vučić sutra na prijemu povodom Dana Evrope

"ŽIVELA ANA" PREMIJERKA SRBIJE U POSETI SELU RAJKOVIĆ: Meštani spremili poseban doček u znak zahvalnosti (FOTO)

"ŽIVELA ANA" PREMIJERKA SRBIJE U POSETI SELU RAJKOVIĆ: Meštani spremili poseban doček u znak zahvalnosti (FOTO)

- Za stavljanje statusa Republike Srpske na bilo kakav pregovarački sto, niko nema ni ovlaštenja ni kredibilitet. Status Republike Srpske je neupitan i danas niko ne može da osporava Dejton za koji garantuje i naša matica Srbija i zemlje okruženja i najveće svjetske sile. Potezanjem tih tema, sami dovodimo u pitanje naš status. Imamo stavove i odluke NSRS kojih moramo da se pridržavamo i vrijeme je da se pozabavimo privredom, demografskom politikom, uvođenjem reda u javni sektor i pogotovo uvođenjem reda, transparentnosti i domaćinskog poslovanja prilikom trošenja novca građana Srpske i njihovog zaduživanja. To su prioriteti i bilo bi neophodno za svaku od ovih tema održati posebnu sjednicu NSRS. FBiH ne upravlja našim zdravstvom ili našim šumama, nije zadužena za podršku privredi tokom i nakon pandemije i nije odgovorna za našu demografsku politiku. Najbolje bi bilo da svi narodni poslanici i članovi Vlade prošetaju gradom i pitaju ljude šta misle o njihovim "velikim temama", referendumima, razdruživanjima i sličnim inicijativama koje po svim dosadašnjim iskustvima, ne dožive ni početak realizacije i uglavnom služe u dnevnopolitičke svrhe - stoji u saopštenju SPS. 

Odlukama Narodne Skupštine je kreiran mehanizam zaštite interesa Srpske, ali je neophodno da te iste odluke poštuju svi izabrani predstavnici građana Srpske, kažu u SPS.

- Po pitanju mehanizma zaštite interesa Srpske smo već više puta postigli saglasnost izabranih predstavnika građana u najvišem zakonodavnom tijelu Srpske i te usvojene stavove smatramo obavezom. Očekujemo i od ostalih poslanika, članova Vlade i izabranih predstavnika u organima BiH da stavove i zaključke Narodne Skupštine smatraju obavezom. Onda nećemo dolaziti u situaciju da o trošku građana organizujemo sjednice na kojima ćemo ponavljati nešto što je svima jasno i što smo već usvojili kao zaključke - kaže se u saopštenju SPS.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd