fbpx
Skip to main content
Oluja

"NAD SRBIMA IZVRŠEN NAJVEĆI GENOCID, NATO I NEMAČKA TREBA DA SE IZVINE": Izjava finske političarke zatresla EU!

Foto: Profimedia
Finska političarka iznela istinu o srpskim stradanjima u prošlom veku

Finska političarka Pirko Turpeinen, koja je godinama radila kao stručni saradnik u Komisiji za ispitivanje torture i kršenja ljudskih prava Saveta Evrope, istakla je da je nad Srbima tokom prošlog veka izvršen najveći genocid, te da je razaranje Jugoslavije od zemalja članica NATO i SAD zapravo najveći međunarodni zločin u Evropi od Drugog svetskog rata.

BIVŠA PRESTONICA SRBIJE OBELEŽAVA VELIKI JUBILEJ: Predsednik Srbije položiće cveće na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu

BIVŠA PRESTONICA SRBIJE OBELEŽAVA VELIKI JUBILEJ: Predsednik Srbije položiće cveće na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu

Predsednik Vučić danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Ruske Federacije

Predsednik Vučić danas sa zamenikom ministra inostranih poslova Ruske Federacije

ŠEŠELJ POGODIO PRAVO U CENTAR: Krivokapiću i svakom ko je glasao za sramnu rezoluciju ZABRANITI ULAZAK U SRBIJU

ŠEŠELJ POGODIO PRAVO U CENTAR: Krivokapiću i svakom ko je glasao za sramnu rezoluciju ZABRANITI ULAZAK U SRBIJU

- Nemačka i Francuska su se svojevremeno pokušale iskupiti polaganjem venaca za svu nepravdu koju su počinile pre 100 godina tokom svojih kolonijalnih osvajanja afričkih zemalja. Hoće li biti potrebno novih 100 godina da SAD i Nemačka priznaju istinu o nasilju koje su počinile nad srpskim narodom i da se izvine nevinim ljudima poput generala Ratka Mladića i njegovim sunarodnicima - upitala je profesor Turpeinen u autorskom tekstu reagujući na napise u pojedinim finskim medijima da bi nakon presude generalu Ratku Mladiću "Srbija trebalo da se suoči sa svojim ratnim zločinima".

Ona je istakla da je srpski narod gotovo istrebljen tokom Drugog svetskog rata, a sve je nastavljeno tokom devedesetih godina.

- Hrvatska imigracija i razne tajne službe finansirale su godinama jednu agresivnu antisrpsku propagandnu kampanju preko najpoznatijih marketinških agencija. Zvonar CIA Robert Ber je u jednoj od svojih knjiga napisao da je na raspolaganju imao na desetine miliona dolara kako bi povećao jaz između različitih etničkih grupa u SFRJ, a kako bi slomljene male države ispunile ciljeve nadnacionalnog kapitala iz SAD i Nemačke - navela je ova finska političarka.

Pirko Turpeinen
Pirko Turpeinen, finska političarka
Foto: Youtube/Printscreen/Arhi Kuittinen

 

Ono što se kasnije desilo, istakla je ona, ide na dušu tih velikih sila, koje su dozvolile da nakon "Oluje" Hrvatska bude etnički očišćena od Srba, a u čemu su, kako kaže, učestvovali i penzionisani američki generali.

Ona smatra da je Ratko Mladić, s kojim je imala prilike da razgovara u nekoliko navrata, verovatno jedini oficir tokom tih ratnih godina u BiH koji se više puta pozvao na zakone i međunarodne ugovore.

- NATO sud ga je i pored toga osudio. Stavili su mu na dušu i Srebrenicu iako on uopšte nije bio u tom gradu tokom spornih događaja, a koji su kasnije iskonstruisani od tajnih službi i lažnih svedoka. Mladić je nakon ulaska u Srebrenicu početkom jula 1995. razgovarao sa predstavnicima Srebrenice i generalom UN Karemansom. On je tada rekao da Bošnjaci mogu odabrati hoće li ostati u gradu ili žele ići negde drugde. Organizovao je i prevoz, nahranio ih, te zatražio da u svakom autobusu bude i po jedan pripadnik UN. Nakon toga je otišao u Beograd - napisala je Turpeinenova.

Ona je pozvala svetske medije da objave izdvojeno mišljenje sudije Apelacionog suda Priske Matimbe Nijambe, koja se nije složila sa presudom Mladiću navodeći kako bi bilo najpravednije da se ovo suđenje ponovi.

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd