fbpx
Skip to main content
Jadranka Joksimović

SRBIJA JE POSVEĆENA DIJALOGU SA EU! Jadranka Joksimović: Važno je da EU i Srbija pokažu više entuzijazma!

Foto: Tanjug
Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da će Vlada Srbije još odlučnije sprovoditi reforme neophodne za članstvo u EU, ali i naglasila da očekuje da i EU pokaže snažniju političku volju za politiku proširenja i primenu nove metodologije.

Joksimović je o aktuelnostima na planu evropskih integracija Srbije, bilateralnim odnosima, kao i o situaciji u regionu razgovarala sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunom Adamom.

SRBIJA POSVEĆENA ODNOSIMA U REGIONU: Pozitivne ocene Saveta EU, akcenat na vladavini prava

SRBIJA POSVEĆENA ODNOSIMA U REGIONU: Pozitivne ocene Saveta EU, akcenat na vladavini prava

KADA ĆE SE NASTAVITI DIJALOG IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE? Oglasila se Evropska unija

KADA ĆE SE NASTAVITI DIJALOG IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE? Oglasila se Evropska unija

MINISTAR ZA EVROPSKE INTEGRACIJE JOKSIMOVIĆ: Održivost Evrope moguća je uz usvajanje novih politika!

MINISTAR ZA EVROPSKE INTEGRACIJE JOKSIMOVIĆ: Održivost Evrope moguća je uz usvajanje novih politika!

Kako je saopštilo Ministarstvo, Joksimović je upoznala belgijskog ambasadora sa ključnim ciljevima koje je nova Vlada Srbije postavila, pre svega vezanim za planove da se ubrzaju dalje reformske aktivnosti koje su put ka dinamičnijim pregovorima o članstvu.

"Nova metodologija procesa proširenja koju su inicirale države članice EU, a Srbija je prihvatila na najvišem političkom nivou, rezultat je obostrane želje da napredak u pregovorima bude brži", kaže Joksimović.

Navela je da će zato Vlada Srbije još odlučnije sprovoditi reforme neophodne za članstvo, kako one u oblasti vladavine prava, tako i ekonomske, razvojne ali i one aktuelne, usmerene na zaštitu zdravlja i dobrobiti stanovništva.

Istovremeno Joksimović je izrazila očekivanje da će i Evropska unija pokazati snažniju političku volju za politiku proširenja i primenu nove metodologije.

Ambasador Adam je istakao da Belgija podržava evropski put Srbije, kao i da detaljno prati proces usaglašavanja i primene pravnih tekovina EU u našoj zemlji, posebno u oblasti vladavine prava.

Sagovornici su se saglasili da je za ubrzanje procesa neophodna i pozitivnija komunikaciona strategija i više entuzijazma i Evropske unije i zemalja u pristupnom procesu.

Zaključeno je da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri i zasnovani pre svega na partnerskoj saradnji, ali i da postoje osnove za njihovo dalje produbljivanje kako na političkom, tako i na ekonomskom planu.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd