fbpx
Skip to main content
Hrvatska

Srbija sprema žestok odgovor Hrvatskoj: Recipročne mere zbog ustaštva i zabrane ministru Vulinu

Foto: Profimedia
Recipročna mera o kojoj se danima unazad govori

To će biti recipročna mera o kojoj se danima unazad spekuliše, a koja je posledica odluke hrvatskih vlasti da najpre zabrane ulazak ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu u Hrvatsku, a zatim i da ostanu gluvi na ustaške parole "Za dom spremni" usred Jasenovca, u danu komemoracije žrtvama tog logora.

Razmišljalo se o tome da se mere zabrane ulaska u našu zemlju primene u odnosu na ministarku spoljnih i evropskih poslova Mariju Pejčinović Burić, koja se prva oglasila nakon što je Vulin dao izjavu.

Prekršili dogovor: Cerar ne isključuje mogućnost blokade hrvatskog ulaska u Šengen

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Postojala je mogućnost da to bude i Tomo Medved, hrvatski ministar branitelja, ali je na kraju odlučeno da reciprocitet upravo to i bude - vi nama, mi vama.

Vulin poručio: Želimo dobre odnose sa Hrvatskom da bismo mogli da štitimo Srbe (VIDEO)

ustaše
ustaše
Foto: Profimedia/ilustracija

- Oni su uveli meru zabrane našem ministru odbrane, mi ćemo njihovom. Reciprocitet do kraja. Krstičević je pre posete predsednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj izjavio da Vučić najpre mora da se izvini zbog "velikosrpske agresije", pa da dođe u posetu. Konačno, on je jedan od dva ministra u Vladi Hrvatske koji je bio na komemoraciji osuđenom ratnom zločincu Praljku - navodi razloge za ovakvu odluku iz vrha vlasti.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd