Skip to main content
Aleksandar Vučić

"SRBIJA VODI PRINCIPIJELNU POLITIKU" Stručnjaci složni: Pred Vučićem će biti još teži zadaci

Foto: Profimedia
Dr Zoran Milosaveljvić istakao je narod ne može da se natera da se uvedu sankcije Rusiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu pored poslanicima u Narodnoj skupštini za svoj drugi predsednički mandat.

Prema prceduri, predsednik Vučić će položiti zakletvu, obratiti se poslanicima, nakon čega počinje njegov drugi mandat.

OVO JE TEKST ZAKLETVE KOJU ĆE VUČIĆ DANAS POLOŽITI: Posebna sednica zakazana u 11 časova

OVO JE TEKST ZAKLETVE KOJU ĆE VUČIĆ DANAS POLOŽITI: Posebna sednica zakazana u 11 časova

"HVALA NA OGROMNOJ PODRŠCI I POVERENJU" Vučić poslao SNAŽNU poruku građanima pre polaganja zakletve (FOTO)

"HVALA NA OGROMNOJ PODRŠCI I POVERENJU" Vučić poslao SNAŽNU poruku građanima pre polaganja zakletve (FOTO)

"SRBIJA MORA DA USAGLASI POLITIKU SA EU" Novi pritisci na Beograd, Eskobar dao rok kada da UVEDEMO sankcije Rusiji

"SRBIJA MORA DA USAGLASI POLITIKU SA EU" Novi pritisci na Beograd, Eskobar dao rok kada da UVEDEMO sankcije Rusiji

Gosti jutarnjeg programa Kurir televizije dr Zoran Milosavljević i Đorđe Vukadinović istakli su je pred predsednikom Vučićem veliki izazov u novom mandatu, ali da ne sumnjaju da će se pokazati veoma dobro kao i u prethodnom.

- Izazovi koji su bili veliki, ne samo u našoj državi, već i u celom svetu, a država je uspela, uz predsednika Aleksandra Vučića da odgovori na njih na najbolji mogući način. Neminovno je da su rezultati tu, ali je neminovno i da su i pritisci tu. Pokazali smo da smo jednaki parteri i istoku i zapadu, a i zadržali smo svoju nacionalnu stabilnost. Vidimo i da Srbija dobija sve više na važnosti, sve se više evropskih i svetskih zvaničnika dolazi ovde. Sada se Srbija pita. Nekada je bilo da samo moramo da prihvatamo ucene, ali sada imamo savetovanje, dijaloge, predloge i vidimo koliko je aktivna ta spoljna politika. Ova situacija se neće tek tako završiti i siguran sam da će Beograd biti jedan centar za razne razgovore i dogovore - rekao je Zoran Milosavljević u jutarnjem programu Kurir televizije.

Đorđe Vukadinović je naveo da u ranijim mandatima nije bilo opozicije, a da je sada ubeđen da će biti mnogo više debate u Skupštini.

- Mislim da su bile urađene mnoge dobre stvari. Recimo sa vakcinama, niko nije imao takav švedski sto kao kod nas, i to je jedan pokazatelj koliko je dobro voditi samostalnu i nezavisnu politiku. I dugoročno se isplati. Ne samo povodom vakcina, već i povodom novonastale akutne situacije sa ratom u Ukrajini. Pritisci su sigurno veoma teški, agresivni i neprijatni, ali mi nalazimo način da se izborimo sa tim. Mislim da je pozicija Srbije tu veoma jaka i principijelna i mnogi to ne vole, ali ne mogu ni da je ospore - kaže Vukadinović.

Aleksandar-Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Dr Zoran Milosaveljvić istakao je narod ne može da se natera da se uvedu sankcije Rusiji. Njih dvojica smatraju da bi to trebalo jasno predočiti stranim diplomatama.

- Oni dolaze, jer vide poziciju Srbije, da nije tako ne bi dolazili. Suština je da ne možete prisitliti nekoga da uradi nešto ako većina to ne želi. Samo jedan principijalni i praktični dijalog uvažavanja Srbije, drugačije neće doći do dogovora. Mi smo drugačiji od njih, nismo sila, a mi i dalje politički imamo tu borbu da stalno dokazujemo da smo faktor stabilnosti - istakao je dr Zoran Milosavljević.

Srbija vodi svoju jasnu principijelnu politiku i ne treba je gurati negde gde ona ne pripada, istakao je Milosavljević.

- Mislim da naša vlast ima sasvim dovoljno jake argumente, u ovom slučaju je potpuno jasna opcija i građana i opozicije i raznih i istomišljenika i neistomišljenika - kaže Vukadinović.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
27 Beograd