fbpx
Skip to main content
Srpska lista

Srpska lista o zloupotrebi crkve za politikantstvo: "Sve laži Save Janjića polako izlaze na videlo"

Foto: Informer
Oglasili se saopštenjem

Srpska lista saopštila je danas, komentarišući izjavu igumana Save Janjića o KiM, da je uvek bila uz svoju crkvu, ali ne i uz one koji zloupotrebljavaju tu instituciju za politikantsko i razno još delovanje, uz ocenu da su maske konačno pale, da je zajednički interes spojio nespojive i da je takvima cilj da celo Kosovo bude nezavisno.

Srpska lista kaže da su sramne kletve i pretnje predsedniku Vučiću, naročito jer dolaze od jednog monaha i igumana i da je sada jasnije za čiji interes Janjić danima "ne preza da, iznoseći laži i napadajući predsednika Vučića i sopstenu državu, skrnavi mantiju koju nosi i iza koje se krije".

Pročitajte i:

- Na istoj strani danas su se našli razni Janjići, Kandićke, Jeremići, DSS-ovci, Obradovići, Trajkovići i Trajkovićke, sveštenici i sekularne nevladine organizacije, lažni borci za svetu srpsku zemlju i pravi borci i promoteri nezavisnosti Kosova koju su i nagrađivani za te aktivnosti u Prištini... Argumentacija im je identična, a ne razlikuje se od one koja se može čuti iz Prištine, ali i iz pojedinih svetskih centara moći, sponzora kosovske nezavisnosti - poručuju iz Srpske liste.

Navode da su maske konačno pale, da nikakve razlike nema između njih, da je svima takvima cilj da celo Kosovo bude nezavisno, da Srbija ne dobije ništa i da je zajednički interes spojio nespojive.

- Pored toga, Sava Janjić se drznuo da proziva onoga ko je najviše učinio za srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu na Kosovu i Metohiji. Srpska lista je uvek bila uz svoju crkvu, poštovala je i poštovaće, ali ne i one koji zloupotrebljavaju tu instituciju za politikantsko i razno još delovanje, u interesu i za račun drugih - rečeno je u saopštenju.

Ističu da nema tajnih rešenja, isceniranih napada i da "sve laži Save Janjića polako izlaze na videlo".

Đurić poručio: Prištini stolica u UN, Srbiji ništa - jako loša ideja!

- Ali nema ni izvinjenja Save Janjića. Umesto toga, dobijamo nove laži da se tobože neko uplašio njegovih reči, pa je tako on predupredio nekakve nemile scene i scenarije. Da nije tužno, bilo bi smešno - navodi se.

Janjić je ranije danas rekao da je razgraničenje "kolosalni poraz za Srbiju" jer se, kaže, teritorija Srbije treba podeliti po etničkom principu Sever Kosova za Preševsku dolinu. 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd