Utorak 19. mar 2024.
Jovica Stanišić

Stanišić ostaje na privremenoj slobodi još tri meseca

Foto: Profimedia
Stanišić je trebalo da ostane na privremenoj slobodi do 17. januara

Sudsko veće odobrilo je danas haškom optuženiku Jovici Stanišiću da ostane na privremenoj slobodi do 13. aprila, saopštio je danas Mehanizam međunarodnih krivičnih sudova, koji je nasledio Haški tribunal.

Miloševiću iza leđa? Stanišić 8 godina bio glavni čovek CIA u Beogradu

Stanišić je, kako se podseća, trebalo da ostane na privremenoj slobodi do 17. januara.

JOVICA STANIŠIĆ IZVREĐAO LEGIJU: On je čovek skromnih intelektualnih mogućnosti!

Stanišić je 27. decembra zatražio dodatna tri meseca na privremenoj slobodi, a pošto se tom njegovom zahtevu nije ni tužilaštvo usprotivilo, sudsko veće mu je odobrilo pod istim uslovima pod kojima je i bio do sada.

Jovica Stanišić
Jovica Stanišić
Foto: Profimedia

U prvom suđenju, Haški tribunal oslobodio je 29. maja 2013. godine Stanišića i Franka Simatovića Frenkija po svih pet tačaka optužnice (zločini protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1995).

Apelaciono veće Tribunala 15. decembra 2015. usvojilo je žalbu Tužilaštva i poništilo oslobađajuću presudu i naložilo ponavljanje procesa.

BIVŠI AGENT KGB OTKRIVA šta se desilo sa Miloševićem u Hagu i kakva sudbina čeka Jovicu Stanišića

Bivšem načelniku službe Državne bezbednosti (DB) Srbije Stanišiću i bivšem komandantu specijalnih snaga Službe DB Franku Simatoviću Frenkiju 13. juna 2017. počelo je ponovljeno suđenje zbog optužbi da su počinili ratne zločine nad Hrvatima i Muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH, 1991-95.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd