fbpx
Skip to main content
Nebojša Stefanović

Stefanović IZRIČIT: Zabrana ulaska onima koji ugrožavaju bezbednost Srbije

Foto: Srbija Danas
"Moramo odgovorno da se ponašamo"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da neće dozvoliti da Srbija bude poligon za obracun dva najjača klana iz Crne Gore i da će biti zabranjen ulazak u našu zemlju onima za koje se smatra da mogu ugroziti bezbednost Srbije.

Stefanović je to rekao za Tanjug odgovarajući na pitanje da li postoji opasnost da se obračuni crnogorslih kriminalnih klanova "preliju" u Srbiju.

On je ukazao da MUP intenzivno prati situaciju na terenu i dešavanja u Crnoj Gori, razmenjuje informacije sa kolegama iz te zemlje i preduzima sve mere na terenu kako se ne bi dozvolilo da na našoj teritoriji dođe do izvršenja teških krivičnih dela. 

Kako je istakao, neće dozvoliti da Srbija bude poligon za obračun dva najjača klana iz Crne Gore.

- Zabranićemo ulazak u našu zemlju jednom broju lica za koje smatramo da mogu ugroziti bezbednost i nastavićemo sa snažnim represivnim akcijama, kojima ćemo poslati jasnu poruku da takva lica nisu dobrodošla na teritoriju Srbije -  naveo je ministar.

Stefanović je, komentarišući stavove pojedinih opozicionih stranaka o Kosovu i Metohiji, rekao da je jasno da postoje dve grupe opozicionih politickih stranaka koje su očigledno pod ogromnim uticajem različitih zapadnih ambasada i država, a da je suština njihovih poruka ista.

- Jedni kažu da Srbija treba da dobije sve i pošto je jasno da je to nemoguće, oni ustvari kažu da Srbija ne treba da dobije bilo šta. Porukom da treba da tražimo sve, oni se lažno dodvoravaju građanima i smanjuju sanse naše zemlje da se izbori za Kosovo i Metohiju, jer je potpuno jasno da nismo u poziciji da dobijemo sve -  naveo je on.

aleksandar-vucic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Kako kaže, druga grupa stranaka tvrdi da predsednik Aleksandar Vučić treba da potpise saglasnost da Kosovo bude nezavisno, a da Srbija ne dobije nista u tom procesu. 

Nakon toga, podvlači, Vučića bi optužili da je izdajnik i vodili kampanju protiv njega, zato što je sproveo ideju upravo njihovih stranaka, a Srbija i u tom slučaju ne bi dobila ništa. 

- Očigledno je da imamo snazan uticaj zapadnih ambasada na politicke stranke koje se oglasavaju na temu Kosova, a jedina politika im je da Srbija ne dobije nista - naveo je ministar.

Stefanović je rekao da je jedina nada Srbije da nastavi da se ponasa odgovorno, jača ekonomiju i svoje snage bezbednosti i pruži podršku politici Aleksandra Vučića, koja, ističe, garantuje da neće biti novog stradanja Srba, ni njihovog ubijanja, ni proterivanja.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 7 Pogledaj sve komentare
dejan's picture

dejan

Uopste im mesto nije ovde.

0 | 0
vladica's picture

vladica

I treba bezbednost da bude na prvom mestu.

0 | 0
Fudbaler's picture

Fudbaler

Srbija ne treba da bude država u kojoj će se mafijaši obračunavati.

0 | 0
Aca's picture

Aca

Srbija ne sme da dozvoli tako nešto.

0 | 0
Nikola's picture

Nikola

Treba isključivo štititi interese Srba i Srbije.

0 | 0
sanela's picture

sanela

MUP treba da nastavi sa snažnim represivnim akcijama kojima će poslati jasnu poruku

0 | 0
filip's picture

filip

MUP preduzima sve mere na terenu da se ne ugroziti bezbednost Srbije

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd