fbpx
Skip to main content
Albanci

Vanredno zasedanje bezbednjaka u Beogradu! SRPSKA VOJSKA I POLICIJA DOBILE CRVENE LINIJE - Po svaku cenu sprečiti EGZODUS SRBA SA KIM

Foto: Profimedia/ilustracija
"Naš zadatak je, pre svega, da sprečimo da Srbi imaju bezbednosni problem, da budu ugroženi na bilo koji način", rekao je Stefanović.

U Beogradu je održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, u čijem je fokusu bilo Kosovo i Metohija, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je predsedavao sednicom, kaže da su sve službe bezbednosti - vojska i policija - dobile konkretne zadatke šta treba da preduzmu u narednom periodu

- Iz razumljivih razloga ne mogu da vam kažem šta je to, ali se svakako preduzima sve što je u našoj mogućnosti da sprečimo neki novi egzodus našeg naroda - rekao je Stefanović.

Na sednici se razgovaralo o najavljenom formiranju vojske Kosova, ali i sednici Interpola na kojoj bi trebalo da se odlučuje o prijemu samoproglašenog Kosova u tu međunarodnu organizaciju.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović
Foto: Profimedia

Stefanović kaže da je na sednici sagledana celokupna bezbednosna situacija u Srbiji, sa posebnim osvrtom na dešavanja u južnoj pokrajini.

- Najviše zabrinjava najava formiranja takozvane vojske Kosova, što je u suprotnosti sa svim međunarodnim pravnim dokumentima, Rezolucijom 1244, ali i garancijama koje smo dobijali da bez Srba takva odluka neće moći da bude doneta, a glasova Srba za to nema - istakao je on.

Dodaje da je zadatak Srbije da na ozbiljan način odgovori na sve izazove i da spreči nestabilnost i nešto što bi moglo da ugrozi bezbednost ne samo Srba na KiM, već i šire od toga.

Kosovo
Kosovo
Foto: Profimedia

Upitan šta Srbija još može da uradi pre nego što se, za svega nekoliko dana, u Interpolu postavi pitanje članstva Kosova u toj međunarodnoj organizaciji, Stefanović kaže da se analiziraju sve države koje će doći na glasanje.

- Tu sada postoji jedna doza neizvesnosti, jer ne možete znati kako je ko glasao, pošto je glasanje tajno. Tražimo i koruptivne aktivnosti, da li neko s Kosova poklonima ili novcem pokušava da kupi te glasove - kazao je ministar i dodao da će ti dokazi, ukoliko budu prikupljeni, biti predočeni Interpolu.

- Ukazaćemo i na to zašto Kosovo ne bi trebalo da bude član Interpola, počevši od pitanja curenja podataka o teroristima, do organizovanog kriminala, koji na Kosovu cveta. Dakle, imamo dobre pravne i političke argumente, s tim da je pitanje ko je i koliko spreman da ih prihvati -  zaključio je Stefanović.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd