fbpx
Skip to main content
Nebojša Stefanović

Stefanović: Srbija pamti i slavi svoje heroje

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
On je u razgovoru sa Zlatkovom suprugom Slađanom, sinom Milošem i ćerkom Milicom istakao da je njihov suprug i otac voleo svoju otadžbinu i branio je kada je bilo najteže

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa porodicom nedavno preminulog penzionisanog pripadnika Vojske Srbije Zlatka Solunca, jednog od učesnika herojske bitke na Košarama koja je počela na današnji dan pre 22 godine.

DOKTORKA UPOZORAVA: Ovo MORATE da znate ako uzimate vitamin D3!

DOKTORKA UPOZORAVA: Ovo MORATE da znate ako uzimate vitamin D3!

DAČIĆ I LUNDIN O DALJEM UNAPREĐENJU SARADNJE "Brojna srpska dijaspora u Švedskoj doprinosi bliskosti i razumevanju"

DAČIĆ I LUNDIN O DALJEM UNAPREĐENJU SARADNJE "Brojna srpska dijaspora u Švedskoj doprinosi bliskosti i razumevanju"

"UVEK NUDIMO SIROMAŠNIJE KRAJEVE, ALI..." Predsednik Vučić objasnio zašto "Nidek" dolazi baš u Novi Sad

"UVEK NUDIMO SIROMAŠNIJE KRAJEVE, ALI..." Predsednik Vučić objasnio zašto "Nidek" dolazi baš u Novi Sad

Ministar je povodom godišnjice bitke na Košarama poručio da Srbija pamti i slavi svoje heroje.

On je u razgovoru sa Zlatkovom suprugom Slađanom, sinom Milošem i ćerkom Milicom istakao da je njihov suprug i otac voleo svoju otadžbinu i branio je kada je bilo najteže, zbog čega je Srbija dužna da čuva uspomenu na njega i brine o njegovoj porodici.

Zlatko Solunac je pre tri dana sahranjen u rodnom Lapovu uz vojne počasti, a njegov sin je od marta na dobrovoljnom služenju vojnog roka i, kako je ispričao u razgovoru sa ministrom, to je bila njegova lična želja i način da izrazi poštovanje prema svojoj zemlji.

Bitka na Košarama, u kojoj je život izgubilo 108 vojnika, počela je na današnji dan, a pripadnici vojske, među kojima je bio i Solunac, sprečavali su celih 67 dana kopnenu invaziju terorističke OVK iz Albanije na teritoriju naše zemlje.

- Prošle su 22 godine od početka bitke na Košarama koju pamti svaki Srbin. Srpski vojnici su se hrabro, neustrašivo i junački suprotstavili brojnijem i jačem protivniku, ne mareći za svoje živote. Srpski narod duguje veliku zahvalnost i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na tome što nas danas nije ni stid ni sram da obeležavamo i sećamo se Košara i Paštrika, NATO bombardovanja, Oluje i zločina u Jasenovcu - rekao je ministar.

Dodao je da Srbija danas glasno kaže da su nad našim narodom izvršeni teški zločini i ponosno slavi svoje žrtve.

- Srbija pamti i slavi svoje heroje. Glasno pamtimo da je NATO agresija zločin bez kazne. Naša deca i generacije koje dolaze moraju znati ko su bili njihovi preci i šta su dali svojoj zemlji. Ovo je njihova zemlja i ona u svojoj istoriji s ponosom nosi imena branilaca otadžbine sa Košara, ponos svakog Srbina. Večno će goreti 108 sveća i podsećati na žrtvu mladih, neustrašivih momaka koji su branili svoju Srbiju, svoje pretke i svetinje. Heroji žive večno - poručio je ministar.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd