Skip to main content
Stiv Benon

Stiven Benon dolazi u Srbiju!? Ojačavanje suverenista!

Foto: Profimedia
Jedan od glavnih stratega predsedničke kampanje Donalda Trampa trebalo bi da dođe u posetu Srbiji početkom iduće godine, prema nezvaničnim informacijama

Benon, koji trenutno u Evropi vodi fondaciju "Pokret", posetiće, kako saznajemo, Republiku Srpsku, Srbiju i Mađarsku.

- Benon je poznati suverenista i njegove aktivnosti u Evropi povezane su sa okupljanjem evropskih suverenističkih stranaka u jedan blok, kako bi zajednički nastupile na predstojećim izborima za Evropski parlament - naglašava istoričar Saša Adamović.

Te stranke imaju šanse da nadjačaju svoje rivale, a promene koje će doneti izbori za Evropski parlament mogu da idu u korist Srbiji, s obzirom da su stranke koje Benon pokušava da okupi u jedinstven blok u prošlosti pokazivale izrazito prosrpski stav.

- Pokazivale su mnogo više razumevanja za srpske nacionalne interese i nisu bile sklone da budu te koje će priznati "nezavisno Kosovo". Od Nacionalnog okupljanja Marin Le Pen, Lige Matea Salvinija, Štraheovih "slobodara" ili Alternative za Nemačku, njihovo prisustvo u Briselu i njihov eventualni rezultat će uticati na poboljšanje položaja Srbije. Sa druge strane, dolazak Stiva Benona u Srbiju pokazao bi da i on odlično razume položaj Srbije u svetu i mislim da bi određene političke snage u Srbiji u njemu mogle da imaju saveznika - kaže Adamović.

Marin Le Pen
Marin Le Pen
Foto: Profimedia

Eventualni Benonov dolazak u Srbiju mogao bi samo da koristi našoj zemlji, ocenjuje Adamović i dodaje da je za Srbiju jako važno da ima alternativu, s obzirom da globalistički centri moći vrše pritisak kako bi Srbija priznala nezavisnost Kosova i Metohije.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd