Skip to main content
Opozicija

ŠTO JE TIKVA PRAZNIJA, TO JE BEZOBRAZNIJA! Opozicija u novoj rundi laži

Foto: Tanjug/SD ilustracija
Opozicija nastavlja sa kampanjom laganja građana iznošenjem novog seta neistina, a kada stigne demant na svaku izrečenu neistinu, oni smisle novu. I opet, i opet...i tako u krug. I predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, osvrnuo se na ove napade i tom prilikom rekao: "Što je tikva praznija, to je bezobraznija".

Potez iz očaja Vuka Jeremića

Vuk Jeremić je nedavno objavio je tvit u kom navodi kako je istina da je predsednik Srbije ponudio priznanje nezavisnosti Kosova Ramušu Haradinaju.

- Nikada u životu nisam video, niti sam se čuo sa Ramušem Haradinajem, a da jesam, sve službe sveta bi imale taj podatak i toliko o celoj priči - rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarištući tvit Vuka Jeremića.

- Ja nikad u životu nisam video, niti se čuo sa Haradinajem. Toliko o celoj priči - rekao je Vučić tada novinarima u Nikoziji, komentarišući Jeremićeve navode da "Haradinaj, iako je ubica nije slagao u tekstu u Vašington postu".

Vučić je rekao da je Haradinaja video samo u Haškom tribunalu, i to kada je posećivao Šešelja, pre 12 godina, a i tada ga je video samo kako šeta po zatvorskom krugu, a da sa njim nije razmenio ni dobar dan.

- Šta dalje da vam pričam. Nikad ga nisam čuo, ni video, sve službe bi imale taj podatak. Nikada se nije desilo...I šta sad treba - da odgovaram na to što je rekao da sam bitanga izdajnička, ili na još teže uvrede drugih, na psovke...- rekao je predsednik, demantujući hiljaditu lažnu optužbu u nizu.

Pokušaji obmane Boška Obradovića! (VIDEO)

Da Jeremić nije sam u svojim lažnim tvrdnjama govori i postupak lidera Dveri, Boška Obradovića, kada je  u martu prošle godine pokušao ispred TV Hepi da izazove incident uoči gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na toj televiziji!

Obradović je, u pokušaju da obmane građane Srbije, na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter postavio izmontirani snimak kojim je pokušao da predstavi kako on stoji ispred vrata TV Happy dok dolazi kolona vozila predsednika Srbije i kako se vrata navodno zatvaraju čim Vučić uđe.

Podsećanja radi, lider pokreta Dveri Boško Obradović pokušao je ispred TV Hepi da izazove incident uoči gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tako što je on je ispred sedišta te televizije u Zemunu došao u pratnji siledžija u kapuljačama, ali pošto mu niko nije posvetio pažnju koju je priželjkivao, pokupio se i otišao.

I sam Vučić sa osmehom na licu prokomentarisao je siledžijski postupak lidera Dveri.

- Bili su neki u kapuljačama ispred ulaza, pa su pobegli. Reč je o gospodinu Bošku Obradoviću, ali shvatio je da nisu došle ni Gordana Uzelac i Mara Dragović, pa je brže-bolje pobegao. Ja sam došao u emisiju, a Obradović ovakvim postupcima može samo sam sebi da nanese štetu... - rekao je Vučić govoreći o pokušaju lidera Dveri da izazove incident ispred televizije Hepi.

Obećavao je 2008, 2010, 2012. godine da će da izgradi metro, a sad kaže da je on ozbiljan čovek i da nema šanse da je to rekao

I kada propadnu pokušaji plasiranih laži od strane Jeremića i Obradovića, onda reč ima lider u tome - Dragan Đilas.

Gostujući na američkoj televiziji N1 Dragan Đilas opet je napao projekat metroa čiji je plan izgradnje predstavila aktuelna beogradska vlast i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o tome da metro aktuelne vlasti ne valja već da je bolji njegov metro.

dragan-djilas
Foto: Profimedia

Međutim, Đilas kao da je zaboravio da on nije izgradio metro u Beogradu, već da ga je u više navrata samo davao lažna obećanja o tome da će početi radovi. Đilas ne samo da je zaboravio da nije ni počeo izgradnju metroa, nego je zaboravio i kada je sve građanima obećao da će izgradnja tog “njegovog metroa“ početi.

Tako je 2010. godine obećao da će izgradnja metroa početi za dve godine, ali naravno to je samo ostalo na praznoj priči. Iako je Đilas u Beogradu bio na vlasti do kraja 2013. godine, metro nije počeo da se gradi. Sada se međutim Đilas pere od tih svojih izjavama i pravda kako to nije obećavao iako postoje dokazi da je on to najavljivao.

- Nisam rekao. To je stvar koja se pojavila. Kako mogu da izgovorim da će za dve godine… Ja sam ozbiljan čovek. Četiri godine treba da se gradi metro. Mi smo imali sve završeno, i potpis sa Francuskom i urađena studija koju je njihova firma radila kao donaciju i stručnjaci napravili gde će ići prva linija, i geološka istraživanja… - rekao je Đilas, pa se onda setio da je ipak obećao da će metro biti počet 2016. godine: - 2016. godine su trebali da počnu radovi. Imali smo pare, pola smo dobili od Francuske. Imali smo sve papire za to. Od tada ništa, ni do dana današnjeg.

metro
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Danas ipak kaže da su takva obećanja nerealna i da je bilo predviđeno da radovi počnu 2016. godine. Đilas se izgleda sam upetljao u svoju mrežu lažnih obećanja. Iz njegovog izlaganja ne može da se zaključi da li je za izgradnju potrebno dve, četri ili šest godina i koliko je uopšte potrebno obećanja da bi uopšte počela izgradnja metroa.

I da još jedna stvar će građanima Beograda ostati nejasna nakon izjava Đilasa - ako je imao potreban novac za izgradnju, ako je imao projekat, ako je imao sve papire – zašto nikad nije počeo da gradi metro?!

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd