fbpx
Skip to main content
Milorad Dodik

STRADANJE BIBLIJSKIH RAZMERA! Dodik se ovim rečima obratio u Busijama: Svi Srbi da se okupe oko uspešne politike Vučića!

Tanjug/​Rade Prelić
Poručio je i da Srbi treba da budu okupljeni oko mira, da je Srbija garant mira i da mi, kazao je, ne želimo sukobe

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je večeras u Busijama, kod Zemuna, sve Srbe ma gde živeli da se okupe oko, kako je naveo, uspešne politike predsednika Aleksandra Vučića da se ne bi okupljali u kolonama u kojima bi srpski narod otišao u sećanje.

POTPUNO BEZBEDNO: Evo kako najlakše da zaštite i vas i vaše mališane od komaraca

POTPUNO BEZBEDNO: Evo kako najlakše da zaštite i vas i vaše mališane od komaraca

HRVATSKI INDEX PRENOSIO UŽIVO OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE U BUSIJAMA: Ovako izveštavaju o Danu sećanja na najveći progon Srba

HRVATSKI INDEX PRENOSIO UŽIVO OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE U BUSIJAMA: Ovako izveštavaju o Danu sećanja na najveći progon Srba

DRAMA U BUSIJAMA: Devojci pozlilo u publici, Zoran Đorđević munjevito pritrčao u pomoć

DRAMA U BUSIJAMA: Devojci pozlilo u publici, Zoran Đorđević munjevito pritrčao u pomoć

- Zato je važno da Srbija i srpski narod razumeju da naša budućnost zavisi od snage naših pregovarača i da nema nikakvog razoga za umanjivanje te snage u trrenutku kada se rešavaju pitanja naše slobode i budućnosti - rekao je Dodik na obeležavanju Dana sećanja na žrtve vojno policijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa nakon Drugog svetskog rata.

Dodik je rekao da Srbi treba da se okupe oko ideje "srpskog sveta" i njenih vrednosti, a ne da, kako je rekao odustajemo od toga samo zato što je neko smatra da je tako nešto dekadentno.

- Srpski svet je vrednost osmišljena da okuplja Srbe oko vere, krsne slave, jezika i pisma, a naša najveća vrednost je to što su Srbi dobar narod - kazao je Dodik.

Poručio je i da Srbi treba da budu okupljeni oko mira, da je Srbija garant mira i da mi, kazao je, ne želimo sukobe.

- Ali nećemo odustati od svojih političkih prava, kao što nam se dešava ovih dana kada zakonom pokušavaju da nam zabrane da mislimo, da morao da slušamo i da moramo da ćutimo ili ćemo u protivnom u zatvor - rekao je Dodik i istakao:

- Mi nećemo da ćutimo. Mi hoćemo snažnu i stabilnu Republiku Srpsku da dobije ono što piše u Ustavu i Dejtonskom sporazumu, što je legitimni politički cilj - naveo je Dodik.

Podsetio je da je večerašnje okupljanje osmo zajedničko obeležavanju Dana sećanja, i je rekao da ne treba da se okupljamo da bismo se sećali, već da pamtimo.

- Da pamtimo ono što se desilo našem narodu u zločinačkoj akciji Oluja u kojoj je 250.000 Srba isterano sa vekovnih ognjišta, od kojih je oko 2000 civila najviše dece i civila stradalo - rekao je Dodik.

Govoreći o stradanju Srba u Oluji, Dodik je rekao da je to stradanje biblijskih razmera samo još jedno u nizu koje se desilo Srbima na ovom prostoru, stradanja koje se može smatrati konačnim rešenjem srpskog pitanja u Hrvatskoj.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd