fbpx
Skip to main content
Savo Štrbac

Štrbac: Stav da Hrvatska nije dužna penzionerima iz SAO Krajine je još jedan ŠAMAR SRBIMA!

Foto: Media Centar
Stavom Međunarodne organizacije rada (ILO) je da Hrvatska nije dužna da isplati penzije penzionerima srpske nacionalnosti s teritorije nekadašnje SAO Kraijna za period od početka rata do 1998. godine

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je danas da nije iznenađen stavom Međunarodne organizacije rada (ILO) da Hrvatska nije dužna da isplati penzije penzionerima srpske nacionalnosti s teritorije nekadašnje SAO Kraijna za period od početka rata do 1998. godine.

- To je još jedan šamar Srbima iz Hrvatske i to najstarijim ljudima, koji su ostali bez imanja, a sada i bez penzija, kojima su se godinama nadali - rekao je Štrbac.

Za srpske penzionere iz Hrvatske ovo je OLUJA 2: Više im se neće isplaćivati penzije?!

On je rekao da bi voleo da te penzije budu isplaćene, jer je u pitanju veliki dug penzionerima srpske nacionalnosti.

Akcija Oluja
Foto: Srbija Danas

Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima pretežno srpske nacionalnosti iz nekadašnje SAO Krajina isplati penzije za period od početka rata do 1998. godine, javila je danas Hina.

- To je preporuka tripartitne komisije koju je Upravni odbor ILO-a jednoglasno usvojio, a vezano uz predstavku Udruženja sindikata penzionera Srbije o dospelim, ali neisplaćenim penzijama - rekao je za Hinu izvor u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

Izvor Hine u ministarstvu navodi da je ljude koji su otišli u Srbiju obeštetila Srbija uvodeći ih u svoj penzioni sistem, kao i da se penzije ne mogu isplaćivati iz oba fonda - hrvatskog penzionog sistema i "parafonda" SAO Krajine.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
1 Beograd