fbpx
Skip to main content
aleksandar vučić

STROGO POVERLJIVO: CIA upozorava - sa Vučićem se ne treba igrati!

Foto: Profimedia
"Vučić spreman da u svakom trenutku učini sve da zaštiti srpski narod"

Američka obaveštajna agencija CIA procenjuje da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio spreman da pošalje vojsku na Kosovo ukoliko bi Albanci nasilno pokušali da osvoje sever ove pokrajine, otkrivaju diplomatski izvori.

Predsednik Srbije na važnim sastancima do kraja godine: Jedan od njih i sa Trampom?

UGLEDNI NEMAČKI NOVINAR O PREDSEDNIKU: Vučića upoređuju sa Titom, a za sebe veže sposobne ljude

Operativci CIA na osnovu informacija prikupljenih u Srbiji izradili su poverljivi izveštaj u kome se političari u Vašingtonu upozoravaju da je Vučić „potpuno odlučan čovek sa kojim se ne treba igrati“!

U teškoj panici

Američki obaveštajci tvrde i da je Vučić februara ove godine, posle incidenta sa „vozom Srbija“ i prekida pregovora u Briselu, kada su Albanci bili spremni da krenu u vojnu akciju zauzimanja severa Kosova, imao konkretan plan za vojnu intervenciju.

- Tada je samo nekoliko sati delilo region od vojnog sukoba. Da su Albanci krenuli u osvajanje severa Kosova, srpski tenkovi bi krenuli ka Kosovskoj Mitrovici. Procena je da bi im trebalo svega nekoliko sati da sa vojnim efektivama izađu na Ibar, što bi onda bila potpuno nova realnost na Kosovu, koja bi i SAD mogla da uvuče u nove sukobe - upozorava se u poverljivom izveštaju koji je diplomatskim kanalima iz Beograda poslat u Vašington.

CIA
Foto: Profimedia

I dok se niko od naših zvaničnika juče nije oglašavao ovim povodom, dekan Fakulteta za bezbednost „Edukons“ Miroslav Bjegović potvrđuje da Srbija ima rukovodstvo koje je spremno da u svakom trenutku zaštiti svoj narod.

- Srbija je zasigurno vojno sposobna, jaka i spremna da zaštiti svoj narod i teritoriju u bilo kom trenutku. Neka niko i ne pomišlja kako bismo sedeli skrštenih ruku i nemo posmatrali dok nam neko otima zemlju i proteruje narod sa ognjišta jer ovo nije Vlada Srbije i predsednik Srbije iz devedesetih godina… - naveo je Bjegović i ocenio da su besmislene izjave kosovskih zvaničnika da su vojno sposobni da osvoje sever Kosova, jer bi i te kako imao ko da im se suprotstavi.

Ni poslanika SNS i članovi skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vladimira Đukanovića ne iznenađuje ovakav izveštaj CIA.

- Apsolutno sam uveren da je Vučić spreman da u svakom trenutku učini sve da zaštiti srpski narod. Imamo vojne snage potpuno spremne za to. Bukvalno u roku od odmah bili bismo spremni da reagujemo. Ipak, nije pametno na taj način pristupati rešavanju bilo kakvih problema i zato Srbija i traži dijalog. Ali naš narod niko nikada više neće ugnjetavati, to je jasna poruka koju je Vučić poslao svima – navodi Đukanović.

Vladimir Đukanović
Foto: Srbija Danas

PREDSEDNIK SRBIJE VODI RAČUNA O DOSTOJANSTVU DRŽAVE I NACIJE: Tri Vučićeva forhenda

Bilo bi dobrovoljaca

General u penziji Božidar Delić kaže da bi se u odbranu našeg življa na Kosmetu sigurno uključio i veliki broj dobrovoljaca.

- Šiptari bi na mig Amerike mogli da otpočnu sa terorizmom i pravljenjem problema. Srbi sa severa bi mogli da se odbrane uz pomoć Srbije, a mogli da se odbrane i dolaskom velikog broja dobrovoljaca iz centralne Srbije. Vojska Srbije poseduje dovoljno tehnike da odbrani sever Kosova. Držanje tenzija je jedan od načina delovanja vlasti na KiM – objašnjava Delić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd