fbpx
Skip to main content
Kosovo

Studenti održali PROTESTNI PERFORMANS u Kosovskoj Mitrovici: Vezanih ruku pobedili LAŽNU DRŽAVU KOSOVO! (VIDEO, FOTO)

Foto: Youtube/PrintScreen/Srbija Danas
Studenti Prištinskog univerziteta protestovali su protiv drakonskih mera Prištine

Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici protestovali su danas protiv drakonskih mera Prištine, izvodeći košarkaški performans kojim su međunarodnoj zajednici ukazali na neravnopravan položaj i borbu Srba sa KiM za svoja prava.

JE*EŠ KOSOVO, JE*EŠ DRŽAVU, ĐILASA ZANIMA SAMO NJEGOV BIZNIS I NJEGOV KEŠ! Nisu uspeli da otmu Prvu i O2TV pa sad vode hajku!

Rivali na "utakmici", odigranoj na terenima ispred Studentskog centra, bili su timovi "Sponzora kosovske nezavisnosti" i "Srba sa Kosova i Metohije", a uloga sudije simbolično je dodeljena Euleksu.

"Srbi sa KiM" igrali su vezanih ruku i nosili majice sa natpisom "100 % taxes - 0% freedom", dok su tim "Sponzora" činili Albanija, Velika Britanija, Nemačka i KFOR sa SAD-om kao kapitenom. Utakmica je završena pobedom "Srba sa KiM" rezultatom 12:44.

Kosovo
Foto: Youtube/Printscreen/Srbija Danas

Predsednik parlamenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Arsenijević rekao je pre početka "utakmice" da su studenti danas prikazali kakvu borbu Srbi sa KiM danas vode sa "svetskim silama i aždajama".

- Jedan tim je vezanih ruku, dok drugi ima svu slobodu i svog sudiju, a to je EU, koja sudi u interesu onih koji zadaje muke Srbima na KiM. Želimo da predstavimo kakva je stvarna situacija na terenu, odnosno kako je vidimo mi studenti i svaki Srbin na KiM - rekao je Arsenijević.

On je najavio da će studenti sličnim performansima i mirnim protestima nastaviti da pružaju podršku svom narodu i državi Srbiji jer su, kako kaže, i studenti pogođeni taksama Prištine.

Student Tehničkog fakulteta i član ekipe "Srbi sa KiM" Miljan Mojsić rekao je da su današnjim performansom studenti želeli da otvore oči Evropi i pokažu kako žive Srbi na KiM.

- Da u EU ne budu nemi na ono što radi albanska strana koja ima potporu Zapada i Srbije - kazao je Mojsić.

BONUS VIDEO: Temperaturni rekordi Srbije

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd