Skip to main content
Nebojša Simić

SUMNJIVA POSLA! JP Vodovod u Paraćinu dva puta jednoj istoj firmi dao 7 miliona za tzv. lizing radne snage

Foto: YoutubePrintscreen/Kanal M RTV
Javno preduzeće Vodovod u Paraćinu na čijem se čelu nalazi Nebojša Simić koji je u javnosti poznat po tome što je osumnjičen da je oštetio banku za 239.129 evra, dve godine za redom raspisuje javnu nabavku na kojoj pobeđuje ista firma

JP Vodovod 2018. godine raspisao je javnu nabavku za takozvani lizing radne snage u vrednosti od 8 miliona dinara, a taj iznos je rasparčan na dve partije – jednu od milion dinara i drugu od 7 miliona dinara. Takođe, i godinu dana ranije, 2017. to javno preduzeće raspisalo je javnu nabavku od 10 miliona dinara za tzv. lizing radne snage. Iznos te javne nabavke takođe je bio rasčlanjen na dve partije – jednu od 3 miliona i drugu od 7 miliona. Interesantno je da je jedna ista firma, D.R.J doo iz Donje Mutnice, dva puta za rednom dobila ove javne nabavke i to u vrednosti od 7 miliona dinara.

Inače, JP Vodovod Paraćin na čijem je čelu Simić, poznat je po iznajmljivanju radnika i za to što za tzv. lizing radne snage daje milione. Podsećanja radi, JP Vodovod iznajmljivao je radnike i od firme muža sekretarke Maje Rakić, a čime se sekretarka našla u sukobu interesa.

Čovek na čelu JP Vodovoda, Nebojša Simić ranije je vezivan za razne malverzacije, a jedna od njih je to da je potpisivanjem oportuniteta izbegao da mu se sudi za oštetu banke za 239.129 evra.

Simić pre nego što je došao ba funkciju direktora JP Vodovoda, bio je direktor Hipo Alpe Adria banke, kada je protiv njega policija u Jagodini podnela krivične prijave 2014. godine zbog malverzacije sa klijentima.

Nebojša Simić
Nebojša Simić
Foto: SD/ilustracija

Tužilaštvo u Jagodini je protiv Simića vodio postupak zbog krivičnog dela „Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti“.

Banka je odustala od daljeg gonjenja sadašenjeg direktora JKP Vodovoda, ali je tražila naknadu štete od 239.129 evra. Simić je odbio da ovu štetu plati i uspeo da izbegne dalji sudski postupak u slučaju sa Hipo Alpe Adria bankom, pozivajući se na oportunitet. Na zapisniku Osnovnog javnog tužilaštva u Jagodini Simić je izjavio da se slaže sa primenom navedenog instituta i da je spreman da uplati iznos od 30.000 dinara u humanitarne svrhe.

Uprkos krivičnim prijavama zbog finansijskih zloupotreba, Simić je u poslednje tri godine imenovan za direktora dva javna preduzeća u kojima je raspolagao novcem građana Srbije.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd