fbpx
Skip to main content
alekdandar vučić

Vučić otkrio kada Srbija UVODI KOVID PASOŠE: Suprotstavio se odluci Evrope, pa upozorio mlade "Pritisak će biti VELIKI..."

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić - Profimedia
Kovid pasoši gaze naajviše evropske vrednosti slobodu kretanja i izbora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je šokiran idejom evropskih lidera o uvođenju kovid pasoša u Evropi i to smatra sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe.

Neumoran i požrtvovan rad pripadnika vojnog zdravstva: Ministar Stefanović obišao vojnu kovid bolnicu Karaburma

Neumoran i požrtvovan rad pripadnika vojnog zdravstva: Ministar Stefanović obišao vojnu kovid bolnicu Karaburma

"ČIM SRBI OJAČAJU TREBA IH UDARITI U GLAVU I SPUSTITI" Predsednik Vučić o značaju filma "Dara iz Jasenovca"

"ČIM SRBI OJAČAJU TREBA IH UDARITI U GLAVU I SPUSTITI" Predsednik Vučić o značaju filma "Dara iz Jasenovca"

BRITANSKA AMBASADORKA SE VAKCINISALA NA SAJMU: "Gotovo! Radujem se drugoj dozi" (FOTO)

BRITANSKA AMBASADORKA SE VAKCINISALA NA SAJMU: "Gotovo! Radujem se drugoj dozi" (FOTO)

- Sve najgore mislim o antivakserima, ali ko ste vi da ograničite nekome kretanje ako ne želi ili ne može da primi vakcinmu - ukazao je Vučić.

On je ocenio da time pokazuju da im je stalo samo do unutrasnjih kretanja i da je pritisak unutrašnjih politika veliki, ali poručuje da će Srbija najbrže vakcinisati i omogućiti građanima da putuju, a "za njih ćemo uvesti kovid pasose".

Napominje i da će sada kod nas pritisak mladih da se vakcinišu biti veliki, a intencija je da se zaštite najpre stariji ljudi.

Istakao je da je Srbija peta u svetu pom vakcinaciji, i da su ispred nas samo Izrael, Sejšeli, Emirati, i Velika Britanija, a da smo po revakcinaciji prvi u Evropi.

kovid pasoš
Foto: Profimedia

Jutros u 9.50 časova bilo je 509.000 revakcinisanih osoba, naveo je Vučić.

On je preneo i da su svi u predsedništvu vakcinisani da su s "Ja sam jedini koji nemam jer se nisam vakcinisao", dodao je Vučić i najavio da će se vakcinisati kada broj revakcinisanih u Srbiji pređe milion.

- Da sam se ranije vakcinisao svaki dan bi bilo o tome u medijima. Nije u pitanju jedna vakcina već princip - napomenuo je Vučić.

Zahvalio je svima koji su doprineli da u Srbiju stignu vakcine, Si Ðipingu, Borisu Džonsonu, Indiji...

On je dodao i da su zvaničnici u početku primali vakcine da bi motivisali građane ali da sada ljudi vide da su vakcine dobre i bezbedne.

Da je bilo po EU ne bismo imali nijednog vakcinisanog, ukazuje Vučić.

- Mi smo na evropskom putu , a vi uvodite kovid pasose za Zapadni Balkan, a koliko ste nam dali vakcina - nula iz Kovaksa - ukazuje on i napominje da se EU vakciniše više od dva meseca, li i da smo mi bili pametni i snalažljivi.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Vidite koliko su bogati uzeli samo da siromasni ne dobiju vakcine - navodi Vučić i najavljuje da ćemo mi u narednom periodu dobiti još od Moderne milion ipo, kao i kineske, ruske.

Ponašaćemo se i mi kao "pijani milioneri" kaže i napominje da novca za vakcine imamo i da ćemo se za nmjih boriti.

Ocenjuje i da će problemi sa pandemijom biti prevaziđeni i da će se normalno živeti kada bude dva miliona revakcinisanih.

Kaže i da će slučajno 5. marta, na njegov rođendan, doći 500 000 kineskih vakcina, ali primećuje da smo veliki prijatelji i da je to ogromno za nas. Zatim će stizati Fajzer, a očekuje i da će nešto ipak stići i iz Kovaks programa.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
9 Beograd