fbpx
Skip to main content
banka

SVI NOTARI ODSAD I NA FEJSBUKU: Aktiviran adresar beležnika, sudova i opština za overe

Foto: Profimedia
Novina Ministarstva

Ministarstvo pravde izradilo je Adresar za overu potpisa, prepisa i rukopisa preko kog građani mogu da na brz i efikasan način dođu do informacija kod kog javnog beležnika, suda ili opštinske uprave mogu da overe svoje dokumente, saospsteno je iz tog ministarstva.

Ako imate ovaj nož možete da ga prodate za 4.000 evra

Ova vila ostavlja bez daha, a može da se kupi za SAMO 300 dinara! (VIDEO)

Unosom naziva grada ili opštine ćirilićnim pismom u Adresar građani dobijaju naziv, adrese i brojeve telefona organa u kojima mogu da overe potpis, prepis ili rukopis. Adresaru je moguće pristupiti na internet prezentaciji Ministarstva pravde i na zvaničnom nalogu ministarstva na društvenoj mreži Fejsbuk.

Notar
Foto: Facebook/Министарство правде

Poslovi overe potpisa, prepisa i rukopisa su od 1. marta ove godine prešli u isključivu nadležnost javnih beležnika u gradovima i opštinama za čije su područje javni beležnici izabrani.U gradovima i opštinama u kojima nisu imenovani javni beležnici ove poslove nastavljaju da obavljaju osnovni sudovi, sudske jedinice, prijemne kancelarije osnovnih sudova, kao i opštinske uprave.

U Srbiji danas postoji 166 imenovanih javnih beležnika, dok za područja 9 osnovnih sudova javni beležnici još nisu imenovani.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd