fbpx
Skip to main content
Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Saša Janković

Svi se guraju u PREMIJERSKU FOTELJU: Ovo je PET RAZLOGA zbog kojih je PUKLA opozicionaška TIKVA

Foto: SD/ilustracija
Zajedno osvojili tek 18,93 odsto glasova na beogradskim izborima

Dragan Đilas i Saša Janković su se nameračili na istu fotelju, a posle beogradskih izbora obojica su sve ambicije usmerili ka mestu šefa Vlade.

Kap koja je prelila čašu

Za predsdnika PSG Đilas je bio prihvatljiv kao kandidat za gradonačelnika, međutim, želju da stane na čelo opozicije i tako se pozicionira na premijersku finkciju, ima i Janković. Želja obojice da vode Vladu bila je kap koja je prelila čašu i zbog koje je PSG odlučio da Đilasu da šut-kartu – navodi izvor upućen u dešavanja izmenju donedavnih koalicionih partnera.

Prema njegovim rečima, odnosi im nalikuju na špansku seriju s obzirom na to da više i ne govore.

Dragan Đilas
Dragan Đilas
Foto: Profimedia
Pet razloga za kraj

Iako su na izborima u prestonici zajedno osvojili tek 18,93 odsto, i jedan i drugi misle kako na narednim izborima mogu trijumfovati, a svaki je ueren da baš njemu sledi funkcija predsednika Vlade. Baš kao što misli i Vuk Jeremić koji je takođe bio deo ove koalicije i koji isto iščekuje povratak na političku scenu – nastavlja izvor.

Svađa zbog devojke

Prvi žuti karton i bes koalicionog partnera Đilas je zaradio zbog odlaska u Tursku kod devojke Ane Dabović u vreme dok je trajala kampanja za gradonačelnika Beograda. Drugi žuti stigao je vrlo brzo, kada je predlog o Savezu za Srbiju prvo dosatavljen jednom dnevnom listu, a tek naknadno Jankoviću i Jeremiću.

Vuk Jeremić
Vuk Jeremić
Foto: Profimedia
Vuk svestan svojeslabosti

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić uopšte ne žuri da uđe u bilo kakav savez i koristi priliku da ojača svoju poziciju u daljim pregovorima. Zato je samostalno izašao na izbore u Smederevskoj Palanci, a osvojenih preko pet posto glasova daju mu vetar u leđa. On takođe cilja na visoke državne funkcije, ali je svestan trenutne slabosti.

Tampon zona

Janković je sve vreme bio tampon zona imeđu Jeremića i Đilasa koji još od sukoba u Demokratskoj stranci ne govore. Njihova komunikacija svodi se na zdravo-zdravo, a sada kada su zahladneli i odnosi između Đilasa i Jankovića u opoziciji vlada potpuna konfuzija.

Saša Janković
Saša Janković
Foto: Profimedia
Zaćutali i pre izbora

Kako navodi izvor, zategnuti odnosi Đilasa i Jankovića traju još od piprema za beogradske izbore, jer se dvojica opozicionara nisu do detalja saglasila oko načina vođenja kampanje. Tenzije su kulminirale nekoliko dana pre izbora kada su komunikaciju konačno i prekinuli. Od tada se poruke prenose isključivo preko saradnika.

Svako za sebe

Iako je Đilas najavio da će 9. maja početi sa radom savez koji će činiti sve relevantne opozicione snage, to će najverovatnije biti odloženo za jesen, jer je Janković predlog kategorički odbio. Prošlo je mesec i po dana od izbora, oni se nisu usaglasili oko nastavka saradnje, a svima je poznato da se preko leta ne prave nikakve političke strategije.

NATO sprema novo ZLO: Amerikanci na Kosovu prave pistu za BOMBARDERE i JURIŠNE HELIKOPTERE

Đilas još uvek nije odustao od ideje da osnuje svoju partiju ukoliko se Savez izjalovi – tvrdi izvor.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
15 Beograd