fbpx
Skip to main content
Munjeviti udar

PONOS I NADMOĆ SRBIJE - "MUNJEVITI UDAR 2021": Pogledajte kako bataljon "Grifoni" izvodi protivterorističku vežbu (FOTO)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021" održava se u rejonu Delibatske peščare

U okviru Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", Bataljon za specijalne operacije "Grifoni" iz sastava 72. brigade za specijalne operacije realizuje protivterorističke vežbe i taktička uvežbavanja u rejonu Deliblatske peščare.

Uz podršku jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, pripadnici jedinice uvežbavaju taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom uništenja terorističke grupe koja je zauzela objekat od posebnog značaja.

Taktička uvežbavanja na kopnu, helikopterski desant, zaroni u vodu, izviđanje i prikupljanje obaveštajnih podataka samo su deo složenih vežbovnih aktivnosti koje pripadnici 72. brigade za specijalne operacije realizuju u okviru vežbe "Munjeviti udar 2021".

Učešćem na vežbi "Munjeviti udar 2021" unapređuju se sposobnosti jedinice za realizaciju dodeljenih zadataka i efikasan odgovor na potencijalne izazove, rizike i pretnje bezbednosti u svim zemljišnim, meteorološkim i borbenim uslovima.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd