fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

"TAKVA BAHATOST NE PRILIČI AMBASADORU" Vulin reagovao na Šibovu izjavu i poručio da niko ne treba da vređa nevine žrtve

Foto: Profimedia
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo neophodno kako bi se sprečila humanitarna katastrofa i genocid na Kosovu.

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je danas da izjava Tomasa Šiba o NATO bombardovanju SRJ ne priliči ambasadoru Nemačke i ukazao da su zločine predstavljali bombardovanje Srbije 1941. kao i 1999. godine.

Prelistavanje dnevnih novina za 9. april 2021. godine

Prelistavanje dnevnih novina za 9. april 2021. godine

OVO SU BILE SLOBINE POSLEDNJE REČI! Toma Fila otkrio ŠTA je Milošević rekao pred samu smrt - evo SA KIM je razgovarao!

OVO SU BILE SLOBINE POSLEDNJE REČI! Toma Fila otkrio ŠTA je Milošević rekao pred samu smrt - evo SA KIM je razgovarao!

BRAVO ZA SRBIJU! Oglasio se predsednik Srbije posle NOVOG REKORDA po broju vakcinisanih u jednom danu (VIDEO)

BRAVO ZA SRBIJU! Oglasio se predsednik Srbije posle NOVOG REKORDA po broju vakcinisanih u jednom danu (VIDEO)

Vulin je rekao da bi 6. aprila, na dan kada je Nemačka u Drugom svetskom ratu ubila desetine hiljada Beograđana, Šib morao da obilazi groblja i polaže vence, a ne da pravda aprilsko bombardovanje Srbije 1999. godine.

- Takva bahatost priliči nemačkom okupacionom komandantu Srbije, ali nikako ambasadoru Nemačke u Srbiji - izjavio je Vulin, saopštio je Pokrtet socijalista.

Vulin ocenjuje da je i komadanje Srbije 1941. bio zločin, kao i komadanje Srbije 1999. i da je 1999. SR Jugoslavija napadnuta zbog odbijanja da potpiše svoj nestanak u Rambujeu i zbog odnosa prema, kako kaže, "šiptarskoj manjini".

- Za naslednika države koja je izazvala dva svetska rata, ambasador Šib nedovoljno brine kakva sećanja među Srbima bude njegove izjave i kakve rane otvara zemlji čije gostoprimstvo uživa, ali se, ipak, bučno ljuti kada mu se odgovori. Nije tajna da je zemlja ambasadora Šiba bombardovala Srbiju sa osećajem istorijskog revanša za brojne poraze i baš zato nije bilo ni najmanje potrebe da nam sve to ambasador Šib ponovi 6. aprila, a posebno ne rečnikom i tonom okupacionih komandanata Srbije - dodao je Vulin.

- Može zemlja ambasadora Šiba i sada da podigne medijsku i obaveštajnu silu protiv nas koji svedočimo istinu, ali istinu ne može da promeni, a istina je da je NATO agresija na SRJ poslednji nekažnjeni zločin dvadesetog veka i svi ubijeni u njoj su mučeničke žrtve laži i sile. Ko ne može da ih žali, neka ih bar ne vređa - poručio je Vulin.

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je, pored ostalog, u sredu za RTV da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo neophodno kako bi se sprečila humanitarna katastrofa i genocid na Kosovu.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd