fbpx
Skip to main content
Marinika Tepić

Tepić podnela ostavku na funkcije u Novoj stranci: "Ne odustajem od politike, ona nije nečastan posao"

Foto: Printscreen/Facebook/Marinika Tepic Cobanu
Njena ostavka ne znači napuštanje stranke

Funkcionerka Nove stranke Marinika Tepić podnela je ostavku na mesto člana Predsedništvu te stranke i na funkciju poverenice za Vojvodinu.

Tepić je na svom profilu na Fejsbuku  napisala da su nespremnost da se razume poruka birača na beogradskim izborima, preuzme odgovornost i promišljaju promene glavni motivi zbog kojih je odlučila da podnese ostavku.

- To ne znači da napuštam Novu. Neću napustiti ni politiku, jer ne smatram da je politika nečasan posao - napisala je Tepić.

Nova stranka održala je juče izbornu konferenciju na kojoj je Vesna Rakić - Vodinelić rekla da podnosi ostavku na funkciju predsednice Saveta Nove stranke, jer "oseća odgovornost za katastrofalan rezultat na beogradskim izborima".

Ona je rekla da oseća odgovornost zbog neuspeha koalicije na čijoj listi je bila prva, a to je lista "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni".

Kako je saopštila Nova stranka, Rakić Vodinelić je rekla i da njena ostavka ne znači napuštanje stranke.

U saopštenju se navodi i da su na konferenciji delegati iz cele Srbije raspravljali o rezultatima beogradskih izbora i daljim mogućnostima opozicionog delovanja.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ukazao je na nužnost uspostavljanja "snažnog, opozicionog saveza".

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd