fbpx
Skip to main content
Zauzimanje Gazivoda

Teroristi zauzeli Gazivode: Otkriven cilj Albanaca

Foto: RTS Printscreen
Srbija će delati u slkladu sa Rezolucijom 1244

Specijalci ROSU zauzeli su danas veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode. Prema saznanjima, akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca ROSU - sa jezera i kopna, a šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić tim povodom sazvao je konferenciju za novinare u Vladi Srbije.

(UŽIVO) ŠIPTARSKI SPECIJALCI ZAUZELI GAZIVODE! Upali u Centar za ekologiju i razvoj sporta sa FANTOMKAMA!

- Republika Srbija obaveštava domaću i međunarodnu javnost da su do zuba naoružane paravojne albanske jedinice napale i zauzele jezero Gazivode kako bi omogućile Hašimu Tačiju da obiđe Gazivode. Uradili su to samo zato da i mogao da se slika i voza u čamcu. Da bi do toga došlo, morali su da sklone sve Srbe koji su se tamo zatekli. Uhapsili su ljude u Centru za ekologiju i sport sa samo jednim ciljem, a to je da zastraše - rekao je Đurić na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je objasnio da albanski teroristi nemaju pravo da upadaju na teritoriju sa većinski srpskim stanovništvom uz napomenu da niko iz međunarodne zajednice nije sprečio nasilje na srpskom delu teritorije.

Marko Đurić
Tanjug/​Tanja Valić

- Srbija je upozorila sve da nećemo tolerisati agresiju prema našem narodu. U skladu sa ovim, predsednik Srbije zatražio je podizanje najvišeg nivoa borbene gotovosti. On je u više razgovora sa najvišim svetskim zvaničnicima upozorio međunarodne predstavnike da ovakvo ponašanje nije prihvatljivo i da Srbija u skladu sa Rezolucijom 1244 namerava da štiti svoj narod.

Podsetiću vas i na reči predsednika da Srbija želi mir, ali da neće dozvoliti teror. I naše institucije će u skladu sa ovim delati - ispričao je on.

Na pitanje o merama, rekao je da će i vojno i policijsko rukovodstvo biti spremni da preduzme sve mere da zaštite Srbe.

VUČIĆ NAREDIO: Vojska Srbije u stanju najviše borbene gotovosti!

Podsećamo, pripadnici ROSU su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović
Tanjug/​Dimitrije Goll

- Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo, naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti - ističe se u saopštenju MUP-a.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Ubrzo potom, stigla je informacija o tome da je predsednik države i vrhovni vojni komandant Aleksandar Vučić naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.

Na hidrocentrali Gazivode godišnje se proizvede oko 100 GW/h struje.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
-2 Beograd