fbpx
Skip to main content
Kosovo, Kosovska Mitrovica, Rosu, Marko Đurić

Albanci kreću u napad na sever Kosova: Poznat datum kada će udariti na Srbe

Foto: Profimedia
KFOR prikuplja podatke

Terorističke specijane jedinice ROSU planiraju da na silu zauzmu sever Kosova u narednih desetak dana, a najkasnije do 25. aprila, upozoravaju obavešteni bezbedonosni i diplomatski izvori.

Svi sagovornici tvrde da su Tači i Haradinaj od SAD i NATO dobili "zeleno svetlo"  za napad na sever i da je jedini uslov da akcija traje manje od 24 sata kako se ne bi podizala prevelika buka u svetskim medijima. Logističku podršku ovom zločinačko-terorističkom planu kako se saznaje, uveliko daje KFOR, čiji obaveštajci prikupljaju podatke o gotivosti jedinica Vojske Srbije u Raškoj (pretpostavlja se da bi one bile angažovane u odbrani Kosova). 

Strategija terorista zasniva se na "blikrig" napadu, odnosno faktoru iznenađenja.

- Teroristi planiraju da upad izvrše noću ili u cik zore, kada očekuju slabiji otpor Srba. Ideja ima je da brzo upadnu na sever Kosova i zauzmu strateške tačke. Posle toga, kako se nadaju, Srbi neće više moći da povrate teritoriju. Plan je da sve završe do 25. aprila, dakle u narednih desetak dana - priča izvor.

Vojska Srbije
Foto: Profimedia

- Na drugoj strani, KFOR se raspituje koliko ljudi radi sa severa radi u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici, kolika su im primanja i slično. Takođe su se raspitivali o vojsci u Raškoj, odnosno, brojnom stanju, popunjenosti jedinice, naoružanju, pa čak i o načinu obezbeđenja kasarne i angažovanju u mirovnim misijama. Zapravo ovo znači da se ispituje da li i koliko ozbiljno Vojska Srbije može reagovati mna eventualni napad terorista - objašnjava izvor.

Nezvanično poručeno je da je država spremna da reaguje na eventualne "bezbedonosne izazove".

Bivši potpukovnik kontraobaveštajne službe Ljuban Karan upozorava da je agresivna politika SAD dostigla kulminaciju.

Marić rekao: Počinje TREĆI SVETSKI RAT! Lazanski obrisao znoj sa čela i samo izustio... (VIDEO)

- Ako se dogodi oružani upad albanskih paravojnih snaga na sever Kosova, to znači da su se SAD opredelile za destruktivno, vojno rešenje kosovskog problema. U tom slučaju, Srbiji bi bio nametnut oružani sukob koji se ne može izbeći. Svako popuštanje bila bi greška. To bi bio početak komadanja Srbije, a morali bismo da branimo sever Kosova, kojem bi pretio egzodus Srba. Zato treba učiniti sve da se sukob izbegne, ali ne po cenu gubitka teritorije - podvlači Karan.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da smo svedoci američkih dvostukih arašina.

- Dok se u kampanjama u SAD stalno može videti da su im prioritet borba protiv terorizma i narko kartela, njihovi zvaničnici na Balkanu podržavaju terorističke akcije i ćute dok narko mafija jača. Sve to destabilizuje Balkan. Zato treba uložiti maksimalne napore kako bi se ovako ozbiljna situacija rešila mirnim putem uz insistiranje na realizaciji potpisdanih sporazuma zaključuje Petrić.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd