Skip to main content
 • Read more Crna Gora, Srbija Info

  Sarajevo sabotira povezivanje Srbije i Republike Srpske

 • Read more Sonja Biserko Info

  Njoj je SRBIJA kriva za sav haos u regionu?! Sonja Biserko nam opet zabila NOŽ u LEĐA

 • Read more hronika vinjeta Hronika

  DA LI JE MOGUĆE DA JE VOZAČ OVO URADIO?! Otkriven UZROK STRAVIČNE NESREĆE kod Leskovca u kojoj je troje ljudi nastradalo

 • Read more rusija Svet

  STRAVIČNI POŽARI ŠIRE SE RUSIJOM: Broje se mrtvi, među nastradalima i deca! (FOTO)

 • Read more krštenje Društvo

  Stela ili Stella? Pogledajte šta stručnjaci kažu o imenima za decu - koja su dozvoljena, koja nedozvoljena, a koja satanistička

 • Read more FK Crvena zvezda Fudbal

  PALA ODLUKA: Definitivno se zna da li će se IGRATI utakmica na Banovom brdu! (FOTO)

 • Read more Luna Đogani Zadruga

  NAJVEĆI PORAZ! Luna ponovo o Slobi! Usred priče o FLERTU sa Markom, priznala PRAVA OSEĆANJA! (VIDEO)

Saša Paunović

"Trebalo bi da te bude stid što BLATIŠ Srbiju": Ružić u Skupštini OSUDIO Paunovićeve LAŽI

Foto: Medija centar
Netačno da je Paraćin bio onemogućen u zapošljavanju i da je opstruisan rad lokalnih službi

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić optužio je tokom rasprave u Narodnoj skupštini predsednika Opštine Paraćin Sašu Paunovića da je izrekao gomilu laži kad se nedavno požalio EU na stanje lokalne demokratije u Srbiji!

- Smatram da nije korektno i da nije u redu dovoditi građanke i građane Srbije u zabludu. Zloupotreba pozicije dovela je do toga da se ruži država Srbija jer se vrlo neosnovano govori o nečemu što se nije ni dogodilo. Dokaz za to je zahtev koji je dotični predsednik opštine legitimno uputio Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, a koji je sasvim različit od onog zahteva koji je uputio Kongresu Saveta Evrope – kaže Ružić.

Ministar je naglasio da je Paunovićeva namera očigledno bila da naruži sopstvenu državu.

branko-ruzic
Ružić osudio potez Paunovića
Foto: Srbija Danas

- Jedan od narodnih poslanika je pozvao na to da se uvedu privremeni organ ili privremene mere u Paraćinu na osnovu velikog broja potpisa građana koje je prikupila jedna politička partija u opštini. To, naravno, nije osnov zakonski za uvođenje privremenih mera u opštini, nije se ni dogodilo, a upravo se na te navodne opasnosti ukazuje. Nema ni osnova da se lažno govori i da se pišu žalbe koje svojim sadržajem ne korespondiraju sa istinom. To je ono što je svakako nedopustivo – kaže Ružić.

Pokušaj da se sačuvaju fotelje

Narodni poslanik Đorđe Milićević optužio je predstavnike pojedinih lokalnih opština iz opozicionih redova da žalbom EU pokušavaju da destabilizuju Srbiju kako bi uspeli da sačuvaju svoje fotelje i svoje političke funkcije.

- Legitimno je pravo da svako ima osnov za neku političku borbu, ali ne sme da trpe građani. Moj dobronamerni savet im je da svoju volju ne provere na nekim narednim vanrednim lokalnim izborima. Ako su u pravu, građani to vide, pa će to potvrditi na lokalnim izborima – kaže funkcioner socijalista.

A posebno je nedopustivo, nastavlja Ružić, da se govori o tome da je Paraćin bio onemogućen u zapošljavanju i da je time opstruisan rad lokalnih službi:

- U prethodne dve godine Ministarstvo je uputilo 16 predloga za saglasnosti za zapošljavanje u opštini Paraćin. I u ovom periodu opština Paraćin je dobila saglasnost za zapošljavanje 13 lica na neodređeno vreme i 35 lica na određeno vreme. Ovi podaci ukazuju na relativno povoljniji položaj u odnosu na neke druge opštine gde vladajuće koalicije nisu iz opozicionih partija.

Ružić je naglasio da je krajnje nedopustivo da se ovakva žalba pri tome iskoristi da se govori o političkoj istoriji odnosno nekim političkim ubistvima i nezakonitim hapšenjima političkih protivnika.

- Moja politička ocena je da bi oni koji na ovakav način blate svoju državu prosto morali da imaju barem malo stida kada preduzmu meru koja nije utemeljena ni u istini, ni u nekim potezima, ni u nekim aktivnostima, niti u zakonu, a naročito ne da se daju političke ocene o onome što je totalno suprotno nalazima na polju funkcionisanja lokalnih samouprava ili lokalnih vlasti u Srbiji – rekao je Ružić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
-7 Beograd