fbpx
Skip to main content
Sloba Milošević

TREBALO JE DA BUDE OTROVAN U ZATVORU! Jezivi detalji u vezi sa Miloševićem koji su i Miru Marković bacili na kolena

Foto: Profimedia/ilustracija
Milošević zbog lažnih vesti da je na samrti i posle silnih ubeđivanja supruge Mire Marković, jedva je pristao da ode na preglede na VMA, u apartman u kojem se i Tito svojevremeno lečio.

Nekadašnji upravnik CZ kaže da pouzdano zna da njegov tadašnji pritvorenik nije trebalo da doživi isporučenje Hagu, već da je postojala namera da ga pre toga ubiju, najverovatnije zatrovanom hranom.

SLOBIN ZABRANJENI INTERVJU ZA "FOKS NJUZ" Iz Haga se uključio uživo u program - stražari mu prekinuli vezu

SLOBIN ZABRANJENI INTERVJU ZA "FOKS NJUZ" Iz Haga se uključio uživo u program - stražari mu prekinuli vezu

"MASA SA VIDOVDANA JE ISTA MASA OD 5. OKTOBRA" Jovanović šokirao izjavom, a onda OTKRIO šta je pisalo u pismu za Miloševića

"MASA SA VIDOVDANA JE ISTA MASA OD 5. OKTOBRA" Jovanović šokirao izjavom, a onda OTKRIO šta je pisalo u pismu za Miloševića

PRODATA SLOBINA VILA! Kuću bivšeg predsednika SRJ kupio poznati SRPSKI BIZNISMEN

PRODATA SLOBINA VILA! Kuću bivšeg predsednika SRJ kupio poznati SRPSKI BIZNISMEN

Bivši predsednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević trebalo je da 2001. godine bude otrovan u Centralnom zatvoru, neposredno pre izručenja Haškom tribunalu, otkrio je tadašnji upravnik CZ Dragiša Blanuša.

- Priča da će Miloševića pokušati da putem hrane ili slično otruju pokazala se istinitom. Iz veoma pouzdanih izvora sam saznao da je to trebalo da se desi na sledeći način: da se on otruje, a da se ja i ljudi oko mene proglasimo krivima zbog nesavesnog vršenja službe. Kome je to išlo u prilog, vi procenite sami - ispričao je Blanuša u emisiji Mire Adanje Polak na RTS.

Lečenje na VMA  

On je objasnio i kako je njegov tadašnji pritvorenik, zbog lažnih vesti da je na samrti i posle silnih ubeđivanja supruge Mire Marković, jedva pristao da ode na preglede na VMA, u apartman u kojem se i Tito svojevremeno lečio.

- Onda se uključuju i svi ostali, dolazi istražni sudija, tužilac, Mira Marković, dolazi čitava ekipa sa direktorom "Dedinja" sa svim aparatima da ga pregledaju. On leži opušteno. Ovima sa "Dedinja" kaže: "Vi se sklonite, s vama neću da razgovaram." Mira klekne pored kreveta i počinje da ga moli: "Pa nećeš valjda da mi umreš ovde." On onako leži: "Ma neću ja nigde." I tako posle nekoliko ubeđivanja njegove supruge, on kaže: "Dobro, idem na VMA, ali da me isključivo prate upravnik i radnici obezbeđenja" - svedoči tadašnji upravnik CZ, uz opasku da je dan pre toga s Miloševićem merio pritisak u njegovoj ćeliji i da se ispostavilo da ima viši pritisak od njega.

Mira Marković
Mira Marković
Foto: Profimedia

Neobičan detalj iz lifta

On pamti i neobičan detalj iz lifta VMA:

- Dok smo silazili dole do vozila, Milošević se loše osećao i bio je u invalidskim kolicima koja je gurao službenik zatvora. U tom teretnom liftu pored mene je bila Mira i u jednom trenutku naslonila mi je glavu na rame i rekla: "Hvala vam mnogo što ga čuvate".

Prema rečima Blanuše, preterane nežnosti bilo je i tokom njenih poseta Miloševiću.

- Mira je svaki dan u posetu dolazila u 12 sati i zadržavala se sat, sat i po. Kada ona zakasni zbog prevoza ili ne znam čega, onda je on bio jako nervozan. Ti susreti su bili sa puno nežnosti, sa tepanjem... Hoću da kažem da je bilo i preterane nežnosti. Ona je njega držala za obraze, on je nju držao za obraze, sa poljupcima ruku, tepanjima "mili moj" - ispričao je Blanuša.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd