Skip to main content
 • Read more Interpol Info

  SADA JE SVE JASNO! Oni nam žele ZLO! Evo ko je sve na BALKANU glasao u Interpolu PROTIV SRBIJE! Jedna država IZNENADILA!

 • Read more beli slez Zdravlje

  PRIRODNIM PUTEM DO ZDRAVLJA! Beli slez, čudotvorna biljka koja UMIRUJE KAŠALJ bolje od ičega!

 • Read more Darko Lazić Hronika

  NOVI STRAH LEKARA! Ako hoće da preživi, Darko mora da se pridržava OVE STVARI

 • Read more Fudbalska reprezentacija Srbije Fudbal

  ORLOVI U BARAŽU ZA EP: Srbija se RAZIGRALA u drugom delu i RAZBILA Litvaniju za tron u Ligi nacija! (VIDEO+FOTO)

 • Read more Goran Ostojić Društvo

  Albanci su ubili Gorana, a on pušku ispustio nije: Nikada nije saznao za DIVNU VEST koja ga je čekala posle bitke

 • Read more Pijani Rus Svet

  PIJANI RUS se čuknuo, a onda izašao da se obračuna: ISTUKLI ga Duško Dugouško, Miki Maus, Sunđer Bob i Pera Kojot Genije (URNEBESNI VIDEO)

 • Read more Luna Zadruga

  SLOBA ĆE POLUDETI! Luna se odlučila da ga UDARI gde najviše boli! Prepustila se NJEGOVOM zagrljaju!

OVK

Tužilac sa Kosova pre ostavke predao nacrt optužnice protiv veterana OVK: Dobijali su beneficije na nezakonit način!

Foto: Profimedia
Dokazi ukazuju da je 19.000 ratnih veterana dobilo beneficije na nezakonit način

Glavni kosovski tužilac Aleksandar Ljumezi izjavio je da je Eljez Bljakaj, koji je podneo ostavku na mesto tužioca Specijalnog tužilaštva, u svojoj ostavci naveo da je razlog njegovog odlaska to što je odlučio da karijeru nastavi kao advokat u jednoj organizaciji "van ili unutar Kosova".

On je rekao da je Bljakaj pripremio "nacrt-optužnice" protiv nekoliko osoba u vezi sa manipulacijama oko lista veterana, kao i da je ona predata Specijalnom tužilaštvu na sugestije.

Kako je naveo, na osnovu informacija kojima raspolaže, u istražnoj fazi su osigurani dokazi koji ukazuju da je 19.000 ratnih veterana dobilo beneficije Komisije za ratne veterane i invalide na nezakonit način.

Ljumezi kaže da zvanična optužnica još nije podignuta i dodaje da ako jedan tužilac podigne optužnicu protiv nekoliko osoba, ona treba da se dostavi sudu u onoliko kopija koliko je optuženih i koliko ima advokata.

OVK
Foto: Profimedia

- U ovom slučaju, imali smo samo jedan nacrt optužnice koju je tužilac pripremio i predao na razmatranje tužiocu Specijalnog tužilaštva, a koji je sigurno nakon razmatranja izneo svoje sugestije. Ja nemam informacije o tome kao ni šta se kasnije odlučilo sa tim nacrtom optužnice. Optužnica je podignuta onda kada se ona preda kompetentnom sudu, i u ovom slučaju optužnicu sudu treba da podnese tužilac ili neko ko je radio na konkretnom slučaju - kazao je Ljumezi.

On nije mogao da potvrdi da je Bljakaj dobijao pretnje od političara jer, kako je rekao, zvanična informacija o tome ne postoji.

- Koliko sam informisan, on nije nikada imao pretnje, već je bio zabrinut zbog jedne lekarske komisije koja je radila u sklopu Ministarstva rada, koja je vršila procene zdravstvenog stanja ratnih veterana. On je zatražio da policija pruži sigurnost tim lekarima u Komisiji za procenu zdravstvenog stanja ratnih veterana - rekao je Ljumezi.

Predsednik Vučić poručuje: O Kosovu će odlučivati narod svojom voljom!

Ljumezi je objasnio da su članovi te komisije primali pretnje, kao i da je u vezi sa tim policija pokrenula istragu.

Pre nekoliko dana tužilac Specijalnog tužilaštva Eljez Bljakaja koji je vodio istrage u vezi terorizma i manipulacija sa listama veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) podneo je ostavku na to mesto. On se takođe bavio istragama ratnih zločina.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
7 Beograd