fbpx
Skip to main content
Milan Lovrić

Tužna sudbina mališana: Šta će se desiti sa troje dece kojima je otac kamenom ubio majku, pa izvršio samoubistvo?

Iza bivšeg bračnog para ostala su tri sina od 3, 8 i 10 godina

Kada je juče rešio da ubije svoju bivšu ženu Olgu Lovrić (39) u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, a danas izvrši i samoubistvo, Milan Lovrić (46) je njihovo troje dece ostavio bez roditelja. Iza bivšeg bračnog para ostala su tri sina od 3, 8 i 10 godina.

Majka troje dece je mogla biti spašena: Centar za socijalni rad uradio lošu procenu, a to je dovelo do tragedije

I dok se posle velike porodične tragedije pripremaju dve sahrane, svi se pitaju šta će sada biti sa decom. Pored traume sa kojom će morati da se bore ceo život, sada je pitanje i ko će brinuti o njima.

Ovo je Olga (48) žena koju je muž kamenom ubio u Centru za socijalni rad (FOTO)

– U ovakvim situacijama pokreće se hitan postupak stavljanja deteta pod privremeno starateljstvo i postupak hitnog smeštaja u hraniteljsku porodicu ili ustanovu socijalne zaštite – rekli su u Gradskom centru za socijalni rad, piše Telegraf.

milan lovrić
Foto: Facebook/Milan Lovric

U ustanove socijalne zaštite spadaju: prihvatilište, prihvatna stanica ili prihvatilište za zlostavljanu decu. Gde će deca biti smeštena zavisi od uzrasta i zdravstvenog stanja u kom se nalaze.

Sa njima odmah počinje da radi i psiholog, kako bi im pomogao u prevazilaženju traume.

Takođe, ukoliko se deca smeštaju u hraniteljsku porodicu, mora se voditi računa o tome da ostanu na okupu, odnosno, da ih smeste pod jedan krov.

Olga je godinama trpela nasilje i Milan je zbog toga bio osuđen na tri godine zatvora, a potom i na dve godine jer je pretukao najstarijeg sina.

S obzirom na ovo, deca su mogla biti ranije izmeštena iz porodice jer Centar za socijalni rad poseže za ovim radikalnim merama i u slučaju kada majka trpi nasilje.

– Zaštita dece je uvek na prvom mestu. I zato, kada je dete životno ugroženo, ili kada postoji razuman povod da se veruje da bi nepreduzimanjem ove mere ono bilo izloženo daljem ozbiljnom ugrožavanju, ono se uklanja iz primarne porodice – objašnjavaju u Gradskom centru za socijalni rad.

Svirepo: Pre nego što je Olgu ubio bivši muž OVA JEZIVA rečenica odzvanjala je hodnicima

To su situacije kada roditelj zlostavlja dete, ili ga grubo zanemaruje. Kada ga napusti, ili se ne stara o detedu, ne vodi računa o zdravstvenim i razvojnim potrebama deteta, i naročito kada deca žive u nebezbednom okruženju.

Izdvajanje najmlađih od nesavesnih roditelja ne može da čeka kada su deca životno ugrožena.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
9 Beograd