fbpx
Skip to main content
Sulejman Ugljanin

Ugljanin HOĆE RAT?! Traži HITNU promenu srpskog Ustava zbog Raške oblasti!

Foto: Profimedia
Traži previše!

Manjinska SDA Sulejmana Ugljanina zbog, kako navodi, nepoverenja u srpske državne organe, pre svega pravosuđe i policiju, ponovo traži hitne i neodložne promene Ustava zarad rešavanja "statusa Sandžaka i bošnjačkog naroda". 

U saopštenju SDA dostavljenom medijima se navodi da su "Srpski državni organi, prvenstveno pravosuđe i policija, izgubili pravo i kredibilitet da deluju na prostoru Sandžaka".

- Iz tih razloga SDA Sandžaka, kao manjinska parlamentarna stranka zaheva hitne i neodložne promene Ustava Srbije kako bi se konačno rešio status Sandžaka i status bošnjačkog naroda u Srbiji - navodi se u saopštenju.

Sulejman i Bakir pokreću nešto MNOGO VEĆE: Svi kreću na Srbiju, stvara se PAKAO na Balkanu

Novi Pazar

SDA je ponovo pozvala Vladu Srbije i EU na takođe hitnu reviziju Akcionog plana za poglavlje 23 i 24 za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, manjinskog akcionog plana i manjiskih zakona kako bi se, kako navode, izgradila pravna država, vladavina prava i jednakost pred zakonom.

Ima zadatak da destabiliše Balkan: Ugljanin je "gulenista", a Srbija može da se obračuna sa EKSTREMISTIMA

Novi Pazar
Foto: Profimedia

Povod za obnavljanje ovih zahteva je to što se, kako su naveli, danas navršava devet godina od sukoba u službenim prostorijama SDA kada je pucano iz vatrenog oružja na rukovdostvo stranke, a državni organi nisu rasvetlili ovaj, kao i mnoge druge "nerešene zločine nad Bošnjacima Sandžaka 90-ih godina".

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd