Skip to main content
Sulejman Ugljanin

Ugljanin "OBJASNIO" šta je mislio kada je rekao da je Srbija FAŠISTIČKA TVOREVINA, pa ponovo PROVOCIRA

Foto: Tanjug/Edib Tahirović
Nosilac liste "Samoopredeljenje" na izborima za Nacionalni savet Bošnjaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da je izjavom da je Srbija fašistička tvorevina mislio na "paralelne strukture sudstva, tužilaštva, policije, vojske i službi bezbednosti koje su od 1990. do danas odgovorne za zločin genocida i sve druge zločine tokom teritorijalnih osvajanja na prostoru bivše SFRJ".

- Ja sam, pored ostalog, te večeri govorio o jednoj opasnoj, hroničnoj patološkoj pojavi u Republici Srbiji koja se zove Srpska država Srbija. Pod tim pojmom podrazumevamo paralelne strukture sudstva, tužilaštva, policije, vojske i drugih službi bezbednosti u Republici Srbiji koje su od 1990. do danas odgovorne za zlocin genocida i sve druge zlocine tokom teritorijalnih osvajanja na prostoru bivše SFRJ - kazao je Ugljanin za TV Prva.

PRIKRIVENI ŠPIJUN Prištine! Ugljanin provocira i ucenjuje Beograd: Saradnici mu kosovski Albanci!

On je naveo da su te strukture prisutne i danas u sistemu Republike Srbije i predstavljaju realnu opasnost i prete bošnjackom narodu. 

Brnabić poručila Ugljaninu: Za njega su nadležne institucije - pravne i zdravstvene!

- Naš je cilj da ta neman, ta fašisticka tvorevina nestane, putem lustracije, iz ove naše, da kažem demokratske Republike Srbije, i da nakon toga svi zajedno gradimo jednu evropsku, normalnu, pravnu državu Srbiju, državu svih njenih građana koja će biti zasnovana na vladavini prava, pravnoj sigurnosti, jednakosti pred zakonom, a u kojoj će Bošnjaci biti konsultovani, a Sandžak jedna od autonomnih regija - rekao je Ugljanin. 

Sandžak
Foto: SD/ilustracija

Na pitanje da li želi da kaže da su njegove izjave koje su izazvale dosta bure u javnosti, pogrešno prenete, ponovio je da je govorio o "patološkim zločinačkim strukturama, koje škode svim normalnim gradanima u Srbiji". 

Objašnjava i da je ta poruka bila namenjena svim građnima Srbije, a prvenstveno Bošnjacima.

Na pitanje da li je razgovarao s predsednikom Srbije nakon spornih izjava, on kaže da nije imao priliku, ali "da ima potrebu da mu pošalje stenogram, odnosno pisani tekst i izjavu od 17 minuta, da pročita šta je govorio, a kako ga posmatraju građani zbog njegovih dvostrukih aršina prema ljudima u Sandžaku". 

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić

Na pitanje da prokomentariše izjavu Muamera Zukorlića, koji je rekao da treba biti oprezan u pitanju Ugljanina i da on ne deluje sam, lider Bošnjačkog nacionalnog veća odgovara da "svako govori o sebi". 

SKANDAL USRED SRBIJE! Ugljaninove pristalice DIVLJALE uz povike "Sandžačka republika" i vređanje Vučića (VIDEO)

Govoreći o napadima na Rasima Ljajića, Ugljanin je rekao da je Ljajić "sigurno jedan čestiti ministar koji dobro radi za državu Srbiju, a ništa za Bošnjake."

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
25 Beograd