fbpx
Skip to main content
Republika Srpska

Ujedinjenje Srbije i Republike Srpske NIJE DALEKO: Dačić i Dodik poslali jasnu poruku

Foto: Profimedia/ilustracija
"Deveti januar" put nacionalne integracije

Republika Srpska i Srbija uskoro bi mogle da se ujedine!

Taj plan najavio je predsednik Srpske Milorad Dodik dok je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao da Srbi moraju očuvati ono što su krvlju stekli tokom rata u BiH i da Srbija neće sedeti skrštenih ruku ukoliko primeti da je ugrožen srpski narod u Bosni.

DODIK NA OTVARANJU AUTO-PUTA 9. JANUAR: Јedinstvo Republike Srpske i Srbije je prirodno, drugi žele da nas podele (VIDEO)

Dodik i Dačić su ovo najavili tokom otvaranja deonice puta "Deveti januar" od mesta Drugovići do Prnjavora u Republici Srpskoj.

- Ovo nije put ekonomske i socijalne integracije, nego, kad se završi na Drini, projekat nacionalne integracije i od toga ne treba da bežimo – rekao je Dodik.

Ujedinjenje pitanje trenutka

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je potpuno realan plan o pripajanju Republike Srpske Srbiji:

- Ako budemo odlučni i spremni da se za to borimo mirnim sredstvima, to će se sigurno desiti, to je samo pitanje vremena. Ako su dve Nemačke mogle da se ujedine, ako su Albanci u situaciji da od dela Kosova naprave svoju državu, onda i Srbi imaju apsolutno pravo da zapadnu i istočnu srpsku državu ujedine. Na tome treba insisitirati i ne treba se stideti da kažemo da nam je to želja.

Dodao je da od integrisanja neće odustati uprkos stalnim pritiscima koji sada već gube na intenzitetetu. Dodik ističe da se političke okolnosti u Evropi i svetu menjaju, posebno zahvaljujući politici američkog predsednika Donalda Trampa, pa sada tu priliku treba iskoristiti i jačati srpski identitet i integraciju Srba s dve strane Drine.

On je rekao i da je nužna snažna RS i to kao država.

PUTIN DOLAZI NA SLAVU KOD VUČIĆA! Ruski predsednik u Beogradu sa Srbima na Svetog Nikolu!

Ivica Dačić je posebno naglasio da Srbija neće sedeti skrštenih ruku ako neko pokuša da uništi Srpsku. Poručio je i da se mora očuvati ono što je srpski narod uspeo da dobije devedesetih.

- Vaš glavni projekt nisu auto-putevi nego očuvati ono što ste krvlju stekli tokom rata u BiH. Nema promene Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti tri naroda i oba entiteta - kazao je Dačić.

On je dodao da mu je nezgodno da dolazi u RS kao ministar inostranih poslova Srbije jer su ovo unutrašnji poslovi srpskog naroda.

Ministar spoljnih poslova kaže da se nada da će Srbija i Republika Srpska jednog dana da se ujedine.

- Nadam se da će moji unuci doživeti to – kaže Dačić.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Light snow
0 Beograd