fbpx
Skip to main content
Adligat

UNEPREĐENJE SVEUKUPNIH ODNOSA DVE DRŽAVE: Održan sastanak Udruženja Adligat i Kluba prijateljstva Srbije i Malezije

Foto: Adligat
Adligat je na ovom, prvom sastanku u novom sastavu, izrazio spremnost da na svaki način podrži unapređenje odnosa dve države

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Malezijom Vuk Mirčetić i članovi te grupe razgovarali su u Domu Narodne skupštine sa šefom misije ambasade Malezije Kairulom Tazrilom Tarmizijem, o unapređenju sveukupnih odnosa između dve zemlje. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Udruženja Adligat i Kluba prijateljstva Srbije i Malezije koji je osnovan pod okriljem ovog Udruženja.

Besplatan vodič korak po korak: Kako trgovati cenom akcija

Besplatan vodič korak po korak: Kako trgovati cenom akcija

Ministar Vulin: Ne možete tražiti od nas da postanemo deo EU uslovljavajući nas da se odreknemo svojih prijatelja (VIDEO)

Ministar Vulin: Ne možete tražiti od nas da postanemo deo EU uslovljavajući nas da se odreknemo svojih prijatelja (VIDEO)

Vuletićeva politika - "život dajem, ali na poligraf ne idem ni za živu glavu": Zašto ga je pozvao SBPOK, Vučić jasan

Vuletićeva politika - "život dajem, ali na poligraf ne idem ni za živu glavu": Zašto ga je pozvao SBPOK, Vučić jasan

Adligat je na ovom, prvom sastanku u novom sastavu, izrazio spremnost da na svaki način podrži unapređenje odnosa Srbije i Malezije, kao i spremnost da sve svoje resurse i kontakte u Maleziji stavi na raspolaganje poslaničkoj grupi prijateljstva i njenom predsedniku, takođe članu Adligata, gospodinu Vuku Mirčetiću.

Vuk Mirčetić je istakao da je poslanička grupa prijateljstva sa Malezijom za svega nedelju dana porasla sa tri na devetnaest članova i podsetio na činjenicu da su diplomatski odnosi između tadašnje SFRJ  i Malezije uspostavljeni  1967. godine. Mirčetić je dodao da je Malezija ekonomski lider u svom regionu, zahvaljjući određenim aktivnostima i da tu uočava sličnosti aktivnostima koje sprovodi predsednik Aleksandar Vučić, koji takođe sprovodi aktivnosti koje čine Srbiju ekonomskim liderom u  našem regionu.

Adligat
Foto: Adligat

Mirčetić se osvrnuo na skorašnje događaje koje povezuju dva naroda, istakavši da je  fudbalski klub Crvena zvezda sklopila predugovor sa malezijskim diplomatom Muhamadom Amin Dalekom za franšizu Zvezdine akademije u Maleziji i da je pre dve godine osnovan Klub prijateljstva između Srbije i Malezije, čiji je osnivač Adligat, a predsednik Viktor Lazić.

Adligat
Foto: Adligat

Otpravnik poslova Malezije gospodin Tazril Tarmizi zahvalio se narodnim poslanicima na spremnosti da unaprede odnose sa Malezijom, istakao značaj aktivnosti Kluba prijatelja Srbije i Malezije, i izrazio spremnost da učini sve što je u njegovoj moći da odnose između naših država podigne na viši nivo.

Adligat
Foto: Adligat

- Cilj Kluba prijateljstva Srbije i Malezije jeste unapređenje odnosa  u svim oblastima dveju zemalja. U Muzeju knjige i putovanja Udruženja Adligat postoji više od dva miliona knjiga, a među njima i značajan broj knjiga iz Malezije, kao i predmeti iz ove daleke zemlje. To se ne može videti na mnogo meridijana, i može biti odlična platforma za dalju saradnju. U Maleziji je već objavljen niz tekstova o našim aktivnostima, mi tamo već radimo sa izuzetnim, dobronamernim ljudima koji će svaku kvalitetnu inicijativu iz Srbije spremno dočekati - kaže predsednik Adligata Viktor Lazić, koji je takođe učestvovao na ovom važnom sastanku.

Adligat
Foto: Adligat

Na sastanku su govorili Ljiljana Malušić i Viktor Jevtović, koji su tom prilikom istakli značaj  eventualnog ukidanja viznog režima i o unapređenje turizma.

Na kraju sastanka, sagovornici su ocenili da je  razmena iskustava  veoma značajna za oba naroda, naročito u oblasti kulture, obrazovanja i sporta.

 

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd