fbpx
Skip to main content
UNESKO

SRBIJA POSTALA ČLAN UNESKOVOG MEĐUVLADINOG KOMITETA: Veliki značaj za očuvanje srpskog kulturnog nasleđa

Foto: Profimedia
Srbija postala član Uneskovog Međuvladinog komiteta za zaštitu i unapređenje raznolikosti kulturnih izraza

Srbija je na 8. Konferenciji članica Konvencije o zaštiti i unapređenju raznolikosti kulturnih izraza 2005 (Pariz) postala član Uneskovog Međuvladinog komiteta za zaštitu i unapređenje raznolikosti kulturnih izraza, kao predstavnik druge elektoralne grupe, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka je kao Nacionalna kontakt tačka za implementaciju i promociju Konvencije o zaštiti i unapređenju raznolikosti kulturnih izraza (Pariz, 2005), učestvovao na ovoj Konferenciji, a u narednom četvorogodišnjem periodu sprovodiće i aktivnosti ovog Međuvladinog komiteta.

Ovo članstvo Republike Srbije je od interesa i posebnog značaja za kulturu Srbije i očuvanje njenog kulturnog nasleđa, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, članstvo u Međuvladinom komitetu Konvencije 2005 podrazumeva intenzivniju promociju principa i ciljeva Konvencije što će omogućiti njenu bolju implementaciju u Srbiji i regionu, doprinoseći snaženju njene uloge u procesima razvoja savremene kulture, kroz uvažavanje principa različitosti, dodaju iz Ministarstva kulture.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd