Skip to main content
 • Read more Sirova hrana Društvo

  Postite kako treba: Vernici prave veliku GREŠKU za vreme Božićnog posta, a toga nisu ni svesni!

 • Read more Dragan Okuka Fudbal

  NAPUSTIO JE VOJVODINU: Dragan Okuka ima novi posao, nećete verovati gde... (FOTO)

 • Read more Sneg Društvo

  IZDATO UPOZORENJE! Srbija u MINUSU! Crni oblaci idu ka nama, SNEG će okovati našu zemlju!

 • Read more Karađorđe Subotić Zadruga

  ON JEDAN, NJIH 4! Moralna NAKAZO! Onda je ustala Ljuba Pantović! Karađorđe pred vratima Zadruge! VIDEO

 • Read more Ratko Mladić Info

  Ratko Mladić je mislio da umire i imao je samo JEDNU želju! Posle 20 dana doživeo NAJBOLNIJU IZDAJU (VIDEO)

 • Read more Ramuš Haradinaj Kosovo

  Je l' ti novac od trgovine srpskim organima?! Haradinaj spremio 1,5 miliona evra za odbranu terorista OVK u Hagu!

 • Read more devojka Astro

  PRIKRIVENE MICE- DOBRICE! Ovaj horoskopski znak OSTAVLJA pogrešan utisak o sebi!

Saša Paunović

Uništavanje Paraćina po sistemu DS: Reakcije na to što je opština Paraćin potrošila 100 miliona na tzv. lizing radnika

Foto: Media Centar
U opštini Paraćin otkrivene su brojne afere u koje su uključeni lokalni funkcioneri te Opštine, a kao najveća afera svakako se izdvaja to da je opština Paraćin na takozvani lizing radnika dala preko 100 miliona dinara

Ugovore koje su sklapala javna preduzeća sa privatnim firmama kreću se do čak 12 miliona po jednom ugovoru, a najviše sklopljenih ugovora ima sa firmama rođaka funkcionera koji rade u opštini Paraćin. Dakle, prema ugovorima koje smo izdvojili čija ukupna vrednost iznosi preko 100 miliona dinara moglo je biti zaposleno čak 400 radnika godišnje. Međutim, ni približno toliko radnika nije bio zaposleno ovim ugovorima. Da je situacija što se tiče posla u Paraćinu katastrofalna govori i podatak da je nezaposlenost tamo preko 40 odsto. Na dan 30.04. ove godine u toj opštini bilo je nezaposlenih 7.947 ljudi. Nezaposlenost u toj Opštini je u samom vrhu lestvice nezaposlenosti po opštinama u Srbiji.

Lizing radnika u Paraćinu
Lizing radnika u Paraćinu
Foto: SD/ilustracija

Povodom najnovije afere u Paraćinu, poslanik SNS Aleksandar Marković pitao je nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova da li su upoznati sa "aferama u Paraćinu".

- Vrlo kreativnim tumačenjem zakona oni su stotine radnika zapošljavali po tom modelu kako bi zaobišli Uredbu Vlade Srbije o zapošljavanju. Ako znamo da su neka javna preduzeća poput iznajmljivala radnike od muža sekretarke Opštine, izvesne Maje Rakić, onda nas to navodi na pomisao da je to praksa i u ostalim preduzećima - naveo je Marković.

Aleksandar Marković
Aleksandar Marković
Foto: Printscreen

Pitao je zato koliko je ljudi tako zaposleno, na kojim poslovima, kolike su im plate i ko kontroliše da li oni uopšte rade ili su ugovori o njihovom angažovanju fiktivni.

- Ovo su jako važna pitanja na koja Paunović mora da da odgovori, jer postoji velika verovatnoća i opravdana sumnja da je u pitanju ogromna pljačka budžeta Opštine Paraćin - rekao je Marković, uz opasku da gde god demokratska stranka vrši ili je vršila vlast isti je rezultat - afera za aferom, bogaćenje pojedinaca, osiromašeni građani.

Poslanik Vladimir Orlić je objasnio da ovakve afere ukazuju da se u opštini Paraćin rasipaju pare i da je jasno da je za tako nešto odgovoran upravo prvi čovek Paraćina, predsednik Opštine Saša Paunović.

Vladimir Orlić
Vladimir Orlić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

- Nemar u raspolaganju novcem svih građana je, izgleda, pravilo kada je reč o Paraćinu, i zato nove informacije o takvim slučajevima više nikog ne iznenađuju – kaže Orlić.

Član Predsedništva SNS Goran Vesić kaže da se u Paraćinu sprovodi sistem po kom je Đilas uništio Beograd.

Goran Vesić
Goran Vesić
Tanjug/Zoran Žestić

- Vidi se da je način na koji Saša Paunović vodi Paraćin zapravo Đilasova škola, gde su glavni aduti nasilje, zastrašivanje, pretnje, ucene i ne prezanje ni od čega da bi sebe zadržali u foteljama koje zauzimaju skoro dve decenije - rekao je Vesić.

Potpresednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ubeđen je da sve što se trenutno zna o aferama u Paraćinu je samo početak, a da će se sve potpuno razotkriti tek kada demokrate odu sa vlasti iz te opštine.

milenko-jovanov
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Kao što sam nedavno i rekao, čega tu sve ima i šta je sve ova žuta ekipa radila, videće se tek nakon što budu izgubili vlast. Ne sumnjam da je broj afera toliki da se svakog dana može pisati o novoj, ali građani Paraćina će tek da vide čega sve tu ima i kako se trošio njihov novac – navodi Jovanov.

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić izrazio je nadu da će MUP ubrzo reagovati kako bi se korupcija u paraćinu konačno zaustavila.

Igor Bečić
Igor Bečić
Foto: YoutubePrintscreen/DanubeRegionStrategy

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ima odlične rezultate u borbi protiv korupcije i nadam se da ćemo ubrzo videti rezultat sprovođenja istrage i protiv bahatih opštinskih čelnika u Paraćinu - kaže Bečić.

Član Predsedništva SNS i aktuelni gradonačelnik Beograda, Siniša Mali je prokomentarisao usijanu situaciju u Paraćinu.

sinisa-mali
Foto: Srbija Danas

- Paraćin je godinama radio po istom principu, kako je nekada Demokratska stranka vladala u našoj zemlji i ovo što sada vidimo su ostaci tog miljea koji je sistemski godinama praznio državni budžet, zbog čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio primoran na nepopularne mere štednje i fiskalnu konsolidaciju - rekao je Siniša Mali.

 

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Aca's picture

Aca

Paunovic treba odgovarati za razna krivicna dela.

1 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd