Utorak 19. mar 2024.
Alona Fišer Kam, Aleksandar Vučić

Uoči posete predsednika Rivlina: Vučić primio posetu ambasadorke Izraela (FOTO)

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Prilika za unapređenje političkih, ekonomskih i kulturnih veza

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Države Izrael Alonu Fišer Kam, sa kojom je razgovarao o predstojećoj poseti predsednika Ruvena Rivlina.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog posete predsednika Rivlina, prve posete jednog izraelskog predsednika našoj zemlji. On je rekao da će to biti prilika da se unaprede politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje.

Ambasadorka Fišer Kam je najavila želju predsednika Rivlina da tokom posete pokaže koliko je Srbija važna Izraelu. Ona je prenela zahvalnost za usvajanje Zakona o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih naslednika, kao i za počast koja će biti odata Teodoru Herclu, otvaranjem ulice sa njegovim imenom u Zemunu.

Alona Fišer Kam, Aleksandar Vučić
Alona Fišer Kam i Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dragan Kujundžić

Dvoje sagovornika su zaključili da bi formiranje Mešovite komisije za saradnju Srbije i Izraela bilo od najvećeg značaja za razvoj odnosa dveju zemalja. Predsednik Vučić i ambasadorka Fišer Kam su razmotrili nekoliko ideja za konkretne zajedničke projekte.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd