fbpx
Skip to main content
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić

SRBIJA PRE SVEGA! Uprkos demonstracijama Makron dolazi u Beograd! Glavna tema KOSOVO

Foto: Profimedia
Poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji danas je i zvanično najavljena na sajtu Jelisejske palate, gde se u sklopu predsednikove ovonedeljne agende precizira da će on 5. i 6. decembra boraviti u Beogradu. 

Na sajtu francuskog Predsedništva objavljeno je da će predsednik Makron otputovati u sredu po podne, kada otpočinje zvaničnu posetu Srbiji, dok je četvrtak planiran kao drugi dan njegove posete našoj zemlji.

Epizoda nova, želje stare: Opozicija bi da OKRIVI Vučića, ALI NEMA ZA ŠTA! "Kontravizija" o pravom stanju stvari (VIDEO)

Predsednik Francuske od posete Beogradu nije odustao ni zbog demonstracija i nereda poslednjih dana na ulicama Pariza, zbog kojih je, inače, francuski premijer Eduar Filip otkazao putovanje u Poljsku gde je trebalo da učestvuje na samitu posvećenom klimi.

Program Makronove posete Srbiji još nije zvanično objavljen, ali se ranije pisalo da će se on sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da će tokom prvog dana posete biti upriličen zvaničan doček. 

Strava i užas! Trifunović veliča Đinđićevog ubicu: Legija nije zločinac! (FOTO)

Nakon sastanka s Vučićem, biće održana zajednička konferencija za štampu, a potom i večera na kojoj će domaćin biti predsednik Srbije.

Emanuel Makron
Foto: Profimedia

Drugi dan posete biće uglavnom posvećen odavanju počasti žrtvama Prvog svetskog rata.

Francuski predsednik dolazi samo u Srbiju, a njegov dolazak nije deo neke šire balkanske turneje. 

NE BIRA SREDSTVA DA SE VRATI NA VLAST! Đilas OBMANJUJE I VARA NAROD, a sve zbog LIČNE KORISTI! (FOTO)

Iako je njegov raspored već tokom leta bio ispunjen do kraja godine, Makron je naložio saradnicima da neki od termina oslobode kako bi se realizovala poseta Beogradu.

- Sve je isplanirano tako da se pokaže jasno poštovanje za srpske žrtve iz Prvog svetskog rata, posebno nakon skandala i propusta koje je nedavno u Parizu napravio njegov protokol. Očekuje se da se Vučić i Makron obrate građanima na Kalemegdanu, ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj - rekao je izvor.

Makron će, kako se očekuje, tokom razgovora s predsednikom Vučićem podržati svaku ideju razgraničenja, odnosno predlog koji Srbija iznese kao prihvatljiv za konačno rešenje kosovskog pitanja, i sigurno će biti reči i o sve učestalijim provokacijama Prištine u poslednjih nekoliko nedelja, posebno po pitanju podizanja taksi na 100 odsto.

Skriveni Putinov intervju: Ako NATO krene vojskom na Srbe, UZVRATIĆEMO! (VIDEO)

Poznavaoci prilika kažu da je pozitivna poruka i to što je francuski predsednik odlučio da prenoći u Beogradu, a da je veći deo programa posete sam sastavio.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd