clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

VUČIĆ NA SVEČANOJ AKADEMIJI: Slobodu smo plaćali krvlju, i nećemo je dati! Štitićemo naš narod i na KiM i na drugim mestima gde živi

19.10.2019. 11:06 00:14
Piše:
Srbija Danas
vucic
vucic / Izvor: Foto: Predsedništvo Srbije
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev boravio je juče u zvaničnoj poseti Srbiji.

Dmitrij Medvedev je u Srbiju došao povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, gde mu je domaćin bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

23:18
Svečanom večerom završena poseta Medvedeva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je večeras svečanu večeru za predsednika ruske Vlade Dmitrija Medvedeva i rusku delegaciju.

Tokom večere Vučić i Medvedev su održali zdravice, a prisutnima se kulturno-umetničkim programom predstavio ansambl "Kolo".

"Uz pesmu ''Ovo je Srbija'' ispratismo našeg prijatelja", napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Time je završena jednodnevna poseta ruskog premijera Beogradu.

21.11
Vučićev izlazak pred binu ispraćen ogromnim aplauzom

Na početku svog obraćanja predsednik Srbije se zahvalio horu Aleksandrov, i istakao da su oni bili sa nama i 1999. 

vucic
vucic / Izvor: Foto: Predsedništvo Srbije

- Hvala svima koji su u oslobađanju pomagali, hvala i drugima, hvala Britancima, ali tu operaciu ne bimso mogli da izvedemo bez pomoći naših prijatelja iz Crvene armije. Sloboda nema svoju cenu, zato što je njena suprotnost ropstvo, logodi od Aušvica do Jasenovca. NIjedan naro u Evropi se nije digao protiv okupatora, a skoro četiri godine Srbija je krvarila po dokupacijom, dok je u NDH na delu bio monstruozan plan. I zato je pobeda 1944. bila toliko važna - rekao je Vučić.

- Danas znao da ne postoji nešto kao polunezavisnost, polusamostalnost. Slobodan je samo onaj koji sam odlučuje  o svojoj sudbini, i mi smo je platili krvlju. Teška je to dužnost. Nikada se naših heroja nećemo odreći. Mi smo narod heroja i pobednika, rekao je Vučić.

vucic
vucic / Izvor: Foto: Predsedništvo Srbije

- Slobodu ne damo i nećemo je dati - rekao je Vučić. 

Predsednik Vučić se zatim obratio i na ruskom jeziku, a onda najavio da će ulicu u Beogradu dobiti mladi crvenoarmejac Nikolaj Kravcov dobije ulicu u Beogradu. 

20.55
Obraćanje Medvedeva u Sava centru 

Premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev je u svom obraćanju prisutnima rekao da je jako dirnut što se nalazi pored ljudi koji su oslobađali Beograd, posle gledanja filma koji je prikazao njihove podvige.  

- Od tada je prošlo 75 godina, a ta pobeda je toliko vredna, kao što je važno i sećanje na nju, i na one koji su je iskovali. Hteo bih da im se najiskrenije zahvalim i čestitam ovaj praznik koji zajedno slavimo. Sutra u Moskvi će biti priređen vatromet u čast oslobođenja Beograda, rekao je Medvedev, i dodao je da je čuvanje istine o Drugom svetskom ratu najbolji način da se očuva njihova žrtva. 

medvedev
medvedev / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

- Jako je važan brižan odnos prema spomenicima i hvala vam što se tako odnosite prema njima. Svake godine je rat sve dalje od nas, a njegova tragika se još uvek oseća u svakoj porodici, i u Rusiji i Srbiji.  Ovaj praznik je jako značajan za naše zemlje, koji su tokom istorije morale da se brane. 

Prisutnima se posle emitovanja dokumentarnog filma obratio i nekadašnji član Prve proleterske brigade koji je učestvovao u oslobođenju srpske prestonice 1944. godine Zdenko Duplančić.

20.05
Počela Svečana akademija povodom 75-godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

Intoniranjem himni Srbije i Rusije večeras je u beogradskom Sava centru počela svečana akademija kojom se obeležava 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Svečanosti prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Rusije Dmitrij Medvedev, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri, patrijarh srpski Irinej, predstavnici Grada Beograda, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, ratni veterani...

akademija
akademija / Izvor: Foto: Predsedništvo Srbije

Predviđeno je da se prisutnima obrate Vučić, Medvedev i nekadašnji član Prve proleterske brigade koji je učestvovao u oslobođenju srpske prestonice 1944. godine Zdenko Duplančić.

Na svečanosti je prikazan dokumentarni film "Put pobede", a deo programa su i prigodne muzičke numere koje izvodi ruski vojni ansambl "Aleksandrov", umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i hor Narodnog pozorišta u Beogradu pod dirigentskom palicom Ðorđa Stankovića. 

19.00
Veličanstven vatromet ispred Palate Srbija

U čast 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva večeras su ispaljeni počasni plotuni, uz veliki vatromet.

vucic
vucic / Izvor: Foto: Predsedništvo Srbije

Nakon obraćanja medijima, Vučić i Medvedev su sa terase centralnog salona Palate Srbija ispratili spektakularan vatromet koji je trajao nekoliko minuta, uz plotune ispaljene sa dunavske strane Palate.

 

18.50
Obraćanje premijera Medvedeva

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev kazao je da Rusija nema toliko prijatelja u svetu, ali da je Srbija jedan od njih.

- Niko nije protiv istorijske nauke, ali postoje crne strane i svetle strane u istoriji i to ne sme da bude predmet trgovine. Ja ne idealizujem države, ali narodi su istiniti tvorci istorije, oni su ovde pobedili fašizam i oslobodili Evropu od logora, kazni, ubijanja i ropstva - kazao je Medvedev.

On je dodao da na nas sve više pada odgovornost za pamćenje istorije.

medvedev
medvedev / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Naš je zadatak da imamo pragmatične odnose, jer će onda imati budućnost. Prijateljstva koja su osnovana na pragmatizmu su naša deviza za budućnost. Ako mi potpisujemo ovakve sporazume, znači da mi jedni drugima verujemo, a to je veoma važno - poručio je Medvedev.

Medvedev je kazao da je Miroslavljevo jevanđelje svetinja za Srbiju, a da se u Rusiju vraćaju vredne slike.

- Vama je poznat stav Rusije po pitanju KiM koji se zasniva na poštovanju Rezolucije 1244, i mi polazimo iz pune podrške Srbiji poštovanju integriteta i suvereniteta i polazićemo od toga i dalje. Da bi takve odluke bile od koristi za narod Srbije i Rusije naši odnosi nemaju nikakvih ograničenja. Hvala na pozivu da dođem na 75. godišnjicu oslobođenja - rekao je Medvedev.

18.40
Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je Medvedevu što je došao u Beograd i kazao da oseća posebnu čast što u Beogradu proslavlja 75. godina oslobođenja od fašizma.

- Kao narodi koji su pretrpeli užasne gubitke u Drugom svetskom ratu i danas predstavljamo snagu koja se bori protiv falsifikovanja istorije. Vaša poseta je dokaz da nećemo dozvoliti da se istorija preinači - poručio je Vučić.

On je kazao da su odnsi na najvišem nivou u  poslednjih nekoliko decenija, puni razumevanja.

vucic
vucic / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Našu saradnju razvijamo da jedni drugima pomažemo i u međunarodnim institucijama. Hvala Medvedevu i Putinu što uvek imaju vremena da nas čuju i saslušaju poziciju koju Srbija ima u političkom smislu. Jedna od najvažnijih tem asu ekonomski odnosi - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je ponosan na Vojsku Srbije i da je razlika "kao nebo i zemlja" u njenoj opremljenosti danas u odnosu na ranije.

- Uspeli smo da dođemo do toga da kupimo 19 helikoptera, a nismo u poslednjih 40 godina kupili nijedan. Mi to ne bismo mogli bez vaše podrške. Vi znate da mi nikoga ne ugrožavamo već da bismo bili sigurni da možemo da zaštitimo svoje nebo i svoju državu - kazao je Vučić.

vucic
vucic / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Hvala na prijateljstvu i dobroj i iskrenoj podršci koju pružate našem narodu. Sa nestrpljenjem iščekujem susret sa Putinom 4. decembra u Sočiju - rekao je Vučić i dodao da zahvaljuje za podršku 1944. ali i za podršku danas.

18.32
Počela je razmena potpisanih sporazuma između Srbije i Rusije

U pitanju su sporazumi u oblasti železnice, predaji 166. stranice Miroslavljevog jevanđelja, o izvoznom kreditu, o saradnji u oblasti biljnog karantina, u oblasti prosvete, elektroprivrede, tehnoloških inovacija i digitalnih tehnologija.  

razmena sporazuma
razmena sporazuma / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

17.45
Počeo tet-a-tet sastanak Vučića i Medvedeva

Predsednik Vučić kazao je na ruskom jeziku da ruski i srpski narod sarađuju i zahvalio na tome što Rusija održava dobre odnose sa Srbijom.

- Hvala Vama i predsedniku Putinu za podršku teritorijalnoj celovitosti Srbije. Hvala Vam što poštujete Srbiju - rekao je Vučić uoči sastanka u četiri oka sa Medvedevim.

- Uvaženi predsedniče i prijatelju, hvala Vam na dočeku i paradi - rekao je Medvedev.

vucic
vucic / Izvor: Foto: Predsedništvo Srbije

Kako je ranije najavljeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokloniće Medvedevu ikonu svetog Arhangela Mihaila, koja je urađena na dasci, tehnikom jajčana tempera.

Nakon sastanka obaviće se ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva.

Vučić i Medvedev će se nakon toga obratiti novinarima.

17.08
Medvedev i Brnabić su položili vence na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu  
16.57
Saradna Rusije i Srbije u oblasti poljoprivrede, železnice, u gradnji Ruskog toka

Medvev je istakao saradnju Rusije i Srbije u oblasti poljoprivrede, železnice, ali i u gradnji Ruskog toka.

- Naši narodi žele da budu u kontaktu, oko 70.000 ruskih turista dolazi u Srbiju, kod nas dolazi oko 60.000 Srba. Mi ćemo danas preneti srpskoj strani stranicu Miroslavljevog jevanđelja, a povratićemo slike ruskog umetnika - rekao je Medvedev što je propraćeno uz aplauz poslanika. 

16.45
"Srbi i Rusi - bratski narodi"

U svesti ruskog naroda postoji misao da su Srbiji i Rusi bratski narodi, a u tome nas vezuje i pravoslavna vera, kazao je Medvedev.

medvedev
medvedev / Izvor: Foto: RTS/Printscreen

- Čak i sama zgrada Skupštine u kojoj se nalazimo je primer naše saradnje, jer je arhitekta ovog zdanja Nikolaj Krasnov. Da ne govorim da smo bili braća po oružju - rekao je Medvedev. 

16.39
Medvedev je kazao da je bitno očuvanje nacionalnih interesa

- Ne treba ići ni na zapad ni na istok, nego razmišljati pragmatično i razvijati pragmatičnu saradnju. Mi smo protiv konfliktnog pristupa - poručio je on iz Skupštine Srbije i dodao da se Rusija ne oseća kažnjeno zbog prekida saradnje sa EU i da ne vidi šta se time dobilo.

On je zahvalio Sbriji na principijelnom stavu da se ne priključi sankcijama Rusiji, što će ta zemlja ceniti i pamtiti.

medvedev
medvedev / Izvor: Foto: RTS/Printscreen

- Kad smo ušli u konflikt sa EU imali smo razmenu više od 407 milijardi evra, a sada se on smanjio dva puta. Predsednik Rusije Putin je izrazio inicijativu za povezanošću sa drugim državama i ne vidim razlog zbog kojeg EU ne bi mogla da se priključi tom poslu - rekao je Medvedev. 

16.30
Medvedev se obraća poslanicima u Skupštini Srbije 

Medvedev je kazao u Skupštini Srbije da je govorio pre 10 godina u toj institiuciji i da su odnosi Srbije i Rusije ostali isti.

- Čestitam celom bratskom narodu 75 godina osloođenja, želim vam mir, prosperitet i slobodu - poručio je on pred poslanicima.

On je dodao da je zahvalan što Srbija čuva grobove crvenoarmejaca koji su položili živote za slobodu i oslobođenje.

medvedev
medvedev / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

- Da se čuva istina o ratu i da se suprostavit svesnoj reviziji istrorije. U nekim evropskim zemljama ruše se spomenici vojnicima koji su ih oslobodili od fašizma, dželate koji su ubili milione ljudi proslavljaju se kao heroji. Takvo sećanje nije samo opasno, ono podriva najvažnije principe međunarodnih ondosa. Cilj tih manipulacija  je da se promeni svet i norme međunarodnog prava. Sve to stvara uslove za konflikte. Srbija na ogromnu žalost na sebi je iskusila posledice delovanja u suprotnosti sa međunarodnim pravom, sad mislim na događaje 1999. Rusija je podržava tada i sada sprpski narod i pružićemo vam svaku pomoć u očuvanju suvereniteta - rekao je Medvedev.

On je dodao da Rusija teži mirnom rešenju kosovskog problema i poštovanje Rezolucije 1244.

16.00
Zapadni mediji o poseti Medvedeva: Potvrda bliskih veza Srbije i Rusije

Američka agencija AP ocenila je danas da je poseta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji ilustracija bliskih kulturnih, istorijskih i verskih odnosa Srbije i Rusije.

AP navodi da je ruski premijer danas prisustvovao vojnom prikazu povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda od nacističke okupacije u čemu su učestvovale jugoslovenske i sovjetske snage.

MEDVEDEV
MEDVEDEV / Izvor: Tanjug/​Dragan Kujundžić

Uz stotine građana i srpsko rukovodstvo Medvedev je pratio antiterorističku vežbu i defile vojnika, borbenih vozila i oružja, helikoptera i aviona, navodi agencija i podseća da je Srbija saveznik Rusije na Balkanu.

Više o tome čitajte klikom OVDE

15:30
O čemu su razgovarali Brnabićeva i Medvedev

Premijeri Srbije i Rusije, Ana Brnabić i Dmitrij Medvedev, složili su se da njihovi razgovori predstavljaju priliku da se jos jednom potvdi spremnost za dalji razvoj saradnje između dve zemlje i obeleži savezništvo iz Drugog svetskog rata.

Brnabić je zahvalila premijeru Rusije na poseti našoj zemlji, koja, kako je istakla potvrđuje nivo odnosa Srbije i Rusije.

medvedev i brnabić
medvedev i brnabić / Izvor: Tanjug/​Dragan Kujundžić

- Dobrodošli i hvala što se danas odvojili vreme da obelezizmo naše savezništvo u Drugom svetskog ratu - poručila je Brnabić na početku razgovora u četiri oka sa ruskim kolegom.

Ona je dodala da je za Srbiju velika čast što je u januaru ove godine ugostila i predsednika Rusije, Vladimira Putina.

- I vaša poseta potvrđuje nivo odnosa između Rusije i Srbije - naglasila je Brnabić.

15.02
U toku je tet-a-tet sastanak Brnabićeve i Medvedeva 
14.55
Medvedev: Bio sam u Srbiji pre 10 godina

Predsednica srpske vlade Ana Brnabić poželela je dobrodošlicu svom ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu, kome se zahvalila što je odvojio vreme da poseti srpsku prestonicu.

medvedev
medvedev / Izvor: Tanjug/​Dragan Kujundžić

On je sa druge strane rekao da je poslednju put u Srbiji bio pre 10 godina, da mu je drago što je ponovo ovde, i da očekuje dobru saradnju.

Kako je najavljeno, tokom njegove posete biće potpisano 11 bilateralnih sporazuma iz raznih oblasti.

14.43
Crveni tepih i Garda

Dmitrij Medvedev stigao je u Palatu Srbija, gde je za njega priređen svečani doček. Najpre su intonirane himne Srbije i Rusije, nakon čega su se Brnabić i Medvedev upoznali sa članovima obe vlade.

crveni tepih
crveni tepih / Izvor: Tanjug/​Dragan Kujundžić

Razgovori dvoje premijera, ali i delegacija dve zemlje, nastavljeni su u Plati, gde će biti priređen i svečani ručak.

13.35
Obraćanje predsednika Vučića

- Želim da vam kažem veliko hvala za sve što ste učinili za otadžbinu i srećan vam Dan oslobođenja. Srbija će nastaviti da štiti slobodarsku tradiciju. Živela slobodna i nezavisna Srbija! - rekao je predsednik Vučić. 

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Foto: Predsedništvo Srbije

Ceo govor predsednika Srbije možete pročitati u POSEBNOJ VESTI.

13.33
Završena vežba

 

12.45
Vežba "Sloboda 2019"

Prikaz sposobnosti dela specijalnih i jedinica Kopnene vojske, naoružanih i opremljenih najsavremenijim naoružanjem i opremom po konceptu "1.500+" i doniranim sredstvima iz Rusije "Sloboda 2019", počeo je danas u Batajnici, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, koji boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Vučić i Medvedev prošli su crvenim tepihom, koji je postavljen do bine, odakle prate vežbu, a pored crvenog tepiha postavljena je i Garda Vojske Srbije.

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Posle intoniranja himne Srbije, počeo je prikaz na vojnom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović".

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Na "Slobodi 2019" prikazana je sposobnost Vojske Srbije da odgovori rizicima, izazovima i pretnjama i zaštiti bezbednost Srbije.

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Prikaz sadrži dve celine - dinamički deo i defile jedinica.

U dinamičkom delu prikaza predstavljene su sposobnosti dela jedinice specijalne brigade i kopnene vojske naoružane i opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom po projektu "1500 +" i doniranim sredstvima iz RF, kao i spobosnosti jedinica ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Nakon dinamičkog dela, nastupio je pešadijski i motorizovani ešelon koji će nadletati vazduhoplovni ešelon.

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Na prikazu je angažovano više od 2.400 pripadnika MUP i VJ, preko 100 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i preko 25 vazduhoplova.

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

U stroju na današnjem prikazu učestvovuju i mladi vojnici, koji su od skora na dobrovoljnom odsluženju vojnog toka, kao i veterani.

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Na aerodromu su postavljena tri helikoptera Mi-17 i jedan "Erbasov" H-145M, koji su pre nekoliko dana stigli u Srbiji, ali oni ne učestvuju u samom prikazu.

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Aerodrom u Batajnici nosi ime Pukovnika pilota Milenko Pavlović, koji je poginuo iznad Valjeva, 1999. godine tokom NATO agresije, a njegova porodica, takođe, danas prisustvuje prikazu "Sloboda 2019".

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
12.40
Medvedeva dočekao Vučić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, dočekao je ruskog premijera na aerodromu u Batajnici, gde će zajedno prisustvovati pokaznoj vežbi Vojske Srbije, nakon čega su intonirane himne Srbije i Rusije.

Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev
Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev
Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

17.25
U Batajnicu stigao predsednik Vučić

Na vojni aerodrom u Batajnici je stigao predsednik Srbije Aleksandar Vučić gde će i sačekati premijera Rusije Dmitrija Medvedeva.

12.17
Medvedev sleteo na beogradski aerodrom

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je stigao u jednodnevnu zvaničnu posetu Srbiji. Medvedev je na beogradski aerodrom sleteo nešto posle 12 sati, a dočekala ga je premijerka Srbije Ana Brnabić.

11.45
Sve spremno u Batajnici za doček Medvedeva

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

 

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Batajnica
Batajnica / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Batajnica
Batajnica / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Batajnica
Batajnica / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

11.10
Vučićev dar za Medvedeva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako i dolikuje dobrom domaćinu, spremio je originalni poklon za Dmitrija Medvedeva, a o čemu se radi pročitajte OVDE.

11.00
Izmene saobraćaja u Beogradu

Deset sati provešće ruski premijer Dmitrij Medvedev u Beogradu, a kako je u planu poseta čak 8 lokacija u gradu, iz bezbednosnih razloga očekuje se zatvaranje saobraćajnica. Kako da izbegnete gužve pročitajte KLIKOM OVDE.

Na batajničkom Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" danas će biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" povodom 75 godina oslobđenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Vežbi će prisustvovati državni vrh Srbije na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić s gostom iz Rusije, premijerom Dmitrijem Medvedevom.

Na vežbi učestvuje preko 2.000 vojnika, više od 25 vazduhoplova i preko 100 borbenih i neborbenih vozila.

Prvi put će učestovati i podešaloni vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i ešaloni veterana, koji redovno učestvuju na ovim vežbama.

DANAS STIŽE MEDVEDEV U BEOGRAD: Na Tviteru najavio posetu Srbiji

DANAS STIŽE MEDVEDEV U BEOGRAD: Na Tviteru najavio posetu Srbiji

MEDVEDEV U SRBIJU NE DOLAZI SAM: OVO je njegova supruga Svetlana koja vuče KONCE IZ SENKE! (FOTO)

MEDVEDEV U SRBIJU NE DOLAZI SAM: OVO je njegova supruga Svetlana koja vuče KONCE IZ SENKE! (FOTO)

SVI DETALJI POSETE MEDVEDEVA: Ruski premijer donosi Srbiji "PANCIR", vraća nam deo MIROSLAVLJEVOG JEVANĐELJA?

SVI DETALJI POSETE MEDVEDEVA: Ruski premijer donosi Srbiji "PANCIR", vraća nam deo MIROSLAVLJEVOG JEVANĐELJA?

Medvedev pred dolazak u Beograd uputio jasnu poruku u vezi sa Kosovom i „velikom Albanijom“

Medvedev pred dolazak u Beograd uputio jasnu poruku u vezi sa Kosovom i „velikom Albanijom“

MEDVEDEV UOČI DOLASKA U SRBIJU! Rezolucija SB UN 1244 se mora poštovati, "Velika Albanija" je opasan projekat!

MEDVEDEV UOČI DOLASKA U SRBIJU! Rezolucija SB UN 1244 se mora poštovati, "Velika Albanija" je opasan projekat!

Piše:
Srbija Danas
19.10.2019. 11:06 00:14